spot_img

Η αγανάκτηση του Vettel με τα μπερδεμένα team radios

Ο Sebastian Vettel εξήγησε την αγανάκτησή του σχετικά με τη στρατηγική της Ferrari, ύστερα από την 7η θέση του στο GP Ισπανίας.

Η Ferrari αρχικά είπε στον Γερμανό να ανεβάσει ρυθμό μετά το πρώτο του pit stop και μετά τον ρώτησε αν θα μπορούσε να κάνει τα ελαστικά του να αντέξουν μέχρι το τέλος χωρίς άλλη στάση στα pits.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μετά από έναν σύντομο διάλογο σε σχετικά υψηλούς τόνους μέσω της ενδοεπικοινωνίας, ο Vettel εν τέλει είπε στον αρχιμηχανικό του πως θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος χωρίς άλλο pit stop. Τελικά αναρριχήθηκε στην 5η θέση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 7η. Παρακάτω παρατίθενται οι δηλώσεις του μετά το πέρας του αγώνα στη Βαρκελώνη:

Είναι σχετικά απλό, δεν είχαμε να χάσουμε κάτι. Ήμασταν στην 11η θέση και νομίζω πως προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε τα μονοθέσια μπροστά μας μέσω της στρατηγικής. Τους πλησιάζαμε αρχικά και μετά έκαναν μια δεύτερη στάση στα pits. Δεν βιαζόμουν να τους πλησιάσω, κάνοντας διαχείριση των ελαστικών μου. Μετά μου είπαν να πιέσω, το οποίο και έκανα. Λίγο αργότερα μου είπαν να φτάσω μέχρι το τέλος, ή τέλος πάντων ερωτήθηκαν αν μπορώ να φτάσω μέχρι το τέλος. Τους απάντησα: ‘Θα μπορούσατε να με ρωτήσετε αυτό τρεις γύρους νωρίτερα’. Διότι τους είχα ρωτήσει κάποιες φορές ποιος είναι ο στόχος μας, πόσο μακριά θέλουμε να φτάσουμε με τα ελαστικά αυτά ώστε να τα διαχειριστώ κατάλληλα. Μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε [να πάμε μέχρι το τέλος]. Οι τελευταίοι πέντε γύροι ήταν πολύ, πολύ δύσκολοι. Μας βοήθησε το γεγονός ότι δεχτήκαμε γύρο, για να είμαι ειλικρινής – δεν είναι πάντα έτσι αλλά σήμερα ήταν μια από αυτές τις περιπτώσεις. Προφανώς πήραμε ρίσκο και δικαιωθήκαμε. Το να κάνουμε σχεδόν 40 γύρους με τη μαλακή γόμα ελαστικών δεν είχε προγραμματιστεί πριν τον αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles