spot_img

«Κεκλεισμένων των θυρών» οι δοκιμές στη Βαρκελώνη

Η Formula 1 ανακοίνωσε πως οι πρώτες χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, ενώ δεν θα περιλαμβάνει ζωντανή χρονομέτρηση (live timing) ή τηλεοπτική κάλυψη.

Πρωτοφανείς ανακοινώσεις από τη Formula 1, καθώς δεν θα μεταδοθεί ζωντανά το πρώτο χειμερινό τεστ και δεν θα δοθεί καμία πληροφορία στους οπαδούς. To 2022 θα έχει δύο τεστ χειμερινών δοκιμών, διάρκειας 3 ημερών το καθένα. Οι ημερομηνίες, αλλά και οι πίστες όπου θα διεξαχθούν οι δοκιμές, είχαν συμφωνηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, εκκρεμούσαν οι ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες αυτών των 2 τεστ. Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, το άθλημα επιβεβαίωσε τη συμφωνία τόσο με την πίστα της Βαρκελώνης (23-25 Φεβρουαρίου) όσο και με αυτή του Σακχίρ στο Μπαχρέιν (10-12), λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων

Το πρώτο τεστ των χειμερινών δοκιμών που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη αντιμετωπίζεται από τη Formula 1 σαν ανεπίσημες δοκιμές, οι οποίες διεξάγονται σε πιο «ιδιωτικό» κλίμα. Τα σχέδια του αθλήματος επιβεβαιώνονται μέσω επίσημης δήλωσης της Formula 1:

Η πρώτη «έξοδος» στην πίστα είναι μία χαμηλού προφίλ περίοδος δοκιμών στη Βαρκελώνη στις 23-25 Φεβρουαρίου, η οποία θα επιτρέψει στις ομάδες να δοκιμάσουν τα ολοκαίνουρια, για το 2022, μονοθέσιά τους για πρώτη φορά στο ίδιο μέρος. Παρ’ όλα αυτά, όπως γίνεται παραδοσιακά με τις εκδηλώσεις που προηγούνται των δοκιμών, το τριήμερο στο Circuit de Barcelona-Catalunya δεν θα διαθέτει ζωντανή κάλυψη, όπως συμβαίνει με τους αγώνες ή ζωντανή χρονομέτρηση (live timing). Όμως, θα περιλαμβάνει περιεχόμενο και τους ταχύτερους χρόνους στο τέλος κάθε ημέρας.

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της F1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Οι θεατές δεν θα έχουν πρόσβαση στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως τα media και τα τηλεοπτικά δίκτυα θα παρακολουθούν το γεγονός και θα παρέχουν νέα και ενημερώσεις, ενώ οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν δικό τους περιεχόμενο στα social media. Επιπλέον, η ίδια η Formula 1 θα διανέμει δικό της επίσημο περιεχόμενο και ενημέρωση στο τέλος κάθε ημέρας. Η απόφαση του αθλήματος για το τεστ δοκιμών της Βαρκελώνης και η αντιμετώπισή του ως «ανεπίσημες δοκιμές» απογοητεύει τους θεατές, οι οποίοι επιθυμούσαν να παρευρεθούν στην ισπανική πόλη για να δουν από κοντά τα νέα μονοθέσια. Η απόφαση αυτή ίσως να προέρχεται από την παρότρυνση των ομάδων ν’ αλλάξουν τη διαδικασία των χειμερινών δοκιμών για το 2022. Με δεδομένες τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο προσεχές Πρωτάθλημα της Formula 1, ζητήθηκε από τις ομάδες περισσότερος χρόνος στην πίστα πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Φαίνεται, λοιπόν, πως το τριήμερο της Βαρκελώνης θα λειτουργήσει πιο πολύ σαν μια διαδικασία «εξοικείωσης» των ομάδων αλλά και των οδηγών τους με τα νέα μονοθέσια, στην προσπάθεια να κατανοήσουν τη συμπεριφορά τους. Από την άλλη μεριά, το τεστ στο Μπαχρέιν πρόκειται ν’ αντιμετωπιστεί ως ένα τριήμερο επίσημων δοκιμών από τις ομάδες. Γι’ αυτό το λόγο, οι θεατές θα έχουν πρόσβαση στην πίστα, ενώ θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη, αλλά και ζωντανή χρονομέτρηση.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles