spot_img

Η Alpine είχε ξεγράψει το 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, παραδέχτηκε πως η γαλλική ομάδα ήταν «στα χαμένα» στο ξεκίνημα του 2021, ενώ παράλληλα δήλωσε πως μόλις κατανόησαν καλύτερα το μονοθέσιο είχαν περισσότερη σταθερότητα από αυτή που δείχνουν τ’ αποτελέσματά της.

Το 2021, η Alpine είχε σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις της και κατέληξε στην 5η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, διατηρώντας τη θέση που είχε και τη διετία 2019-2020 ως Renault. Η αστάθεια της γαλλικής ομάδας στο πρώτο μισό φαίνεται, μεταξύ άλλων, από ένα επιμέρους στατιστικό: οι Fernando Alonso και Esteban Ocon είχαν επιδόσεις στις κατατακτήριες που κυμαίνονταν από την 5η μέχρι και τη 17η θέση μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή. Η ίδια αστάθεια, περίπου, υπήρξε και στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ αποκορύφωμα της γαλλικής ομάδας ήταν η νίκη του Esteban Ocon στο GP Ουγγαρίας.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα Motorsport.com και σχολίασε την επίδοση της ομάδας του στο πρώτο μισό του 2021.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς ήμασταν «χαμένοι». Το GP Μονακό στην πραγματικότητα ήταν μία πολύ κακή ανάμνηση κι εκείνη τη στιγμή ήμασταν «χαμένοι» και δεν είχαμε ιδέα τι θα κάναμε. Συγκεντρώσαμε κάποιους πόντους, όμως δεν ξέραμε πώς συνέβη αυτό. Ήταν δύσκολο επειδή δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε το μονοθέσιο τόσο καλά. Ήταν πολύ νωρίς, έπειτα γνωρίζαμε καλύτερα τις προσδοκίες μας.

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της F1 από την καλύτερη  στη χειρότερη.

Στη συνέχεια, ο Laurent Rossi μίλησε για την πορεία της Alpine στη συνέχεια της περσινής σεζόν. Εξήγησε πως η εξέλιξή της δεν ήταν τόσο «απότομη» όσο ίσως δείχνουν τ’ αποτελέσματα, καθώς σταδιακά βελτίωσαν τον τρόπο λειτουργίας στην πίστα και αφομοίωσαν καλύτερα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του μονοθεσίου:

Ενδέχεται να είναι δύσκολο για εσάς να κάνετε εκτίμηση «από έξω», όμως για εμάς (η βελτίωση) ήταν πιο «γραμμική» (φυσιολογική) από αυτό που νομίζετε. Καθώς προχωρούσαμε στη σεζόν, κατανοήσαμε πολύ καλύτερα το μονοθέσιο. Ο μεγαλύτερος παράγοντας της βελτίωσής μας ήταν η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας μας. Αρχικά, ήταν το γεγονός πως παίρναμε το μέγιστο από τους οδηγούς μας κι έπειτα σαν ομάδα ανάμεσα στους οδηγούς μπορέσαμε και αυξήσαμε τα όριά μας. Χρειαστήκαμε 4 ή 5 μήνες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως δουλεύαμε διαρκώς και νομίζω πως το GP Ουγγαρίας ήταν μία αξιοσημείωτη ένδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε αν λειτουργήσουν όλα σωστά. Ήταν λίγο άσχημα στην αρχή, όμως μετά φάνηκε πως είχαμε πρόοδο και ήταν περισσότερο προβλέψιμο το τι μπορούσαμε να κάνουμε στον επόμενο αγώνα. Για την ακρίβεια, γνωρίζαμε πως μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε πάνω-κάτω σε όλους τους αγώνες συγκεκριμένο αριθμό βαθμών.

Photo: Alpine

Τέλος, ο Rossi έκανε αναφορά και στους τελευταίους αγώνες. Η Alpine είχε μειωμένη απόδοση στα GP Η.Π.Α. και Μεξικού, κάτι που «φούντωσε» τη μάχη της 5ης θέσης με την AlphaTauri. Στη γαλλική ομάδα, ωστόσο, ήταν αρκετά αισιόδοξοι, γνωρίζοντας πως θα ανέκαμπταν στους επόμενους αγώνες που τους βόλευαν περισσότερο οι πίστες.

Γνωρίζαμε πως το Austin (GP ΗΠΑ) θα ήταν πολύ δύσκολο. Όλοι έλεγαν πως ίσως αυτό να ήταν το «τέλος» της Alpine και η AlphaTauri θα την πλησιάσει. Δεν ήμασταν σίγουροι πως θα κρατούσαμε πίσω μας την AlphaTauri, όμως ήμασταν σίγουροι σε ποιους αγώνες θα είχαμε όφελος. Σε πίστες που η πρόσφυση ήταν πρόβλημα, δυσκολευόμασταν να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Στο Austin υπάρχουν παντού αναπηδήσεις, δεν υπάρχει πρόσφυση. Έπρεπε να εστιάσουμε στην πρόσφυση και όταν το κάναμε αυτό δεν δουλέψαμε στους υπόλοιπους τομείς. Εκτός ομάδας φαινόταν απρόβλεπτη η κατάσταση, όμως εμείς γνωρίζαμε που αποδίδουμε καλύτερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Alpine διατηρήθηκε το 2021 στην 5η θέση παρά την αστάθεια στην απόδοσή της, ενώ αναφορικά με τη νέα εποχή της Formula 1 ελπίζει να κάνει το βήμα παραπάνω και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που «προσφέρει» η αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles