spot_img

Κινδυνεύει με ποινή ο Quartararo για παραβίαση κανονισμών

Ο Fabio Quartararo έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί στον εναρκτήριο αγώνα του MotoGP για το 2020, καθώς παραβίασε κανονισμούς σχετικά με τις δοκιμές εντός της σεζόν.

Ο Γάλλος πραγματοποίησε ένα διήμερο τεστ στη πίστα του Paul Ricard τον περασμένο μήνα και ολοκλήρωσε πάνω από 200 γύρους, πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη Yamaha R1 προδιαγραφών SBK. Όμως, σύμφωνα με τους κανονισμούς που ορίζει το MotoGP, οι οδηγοί επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν δοκιμές πάνω σε μοτοσυκλέτες με ελάχιστες αλλαγές στις προδιαγραφές τους, ενώ η βελτίωση στον κινητήρα και στα ηλεκτρονικά απαγορεύεται αυστηρά.

Οι κανονισμοί εφαρμόστηκαν έπειτα από δοκιμές ορισμένων αναβατών πάνω σε μοτοσυκλέτες 1000 κυβικών, οι οποίες είχαν υποστεί πολλές μετατροπές με εξαρτήματα από μοτοσυκλέτες MotoGP.

Η ποινή που ενδέχεται να δεχθεί ο Quartararo δεν αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη. Πίσω στο 2016, ο Remy Gardner είχε τιμωρηθεί με 20 λεπτά αφαίρεσης χρόνου από τις ελεύθερες δοκιμές, καθώς είχε παραβιάσει κανονισμούς δοκιμών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Fabio Quartararo πηγαίνει στο 2020 με στόχο να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο MotoGP, να εξελιχθεί σαν οδηγός και, από το 2021 που θα μετακομίσει στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, να μπορέσει να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles