spot_img

KTM: Στο MotoGP μέχρι το 2026

Η KTM θα παραμείνει στα σαλόνια του MotoGP για αρκετά χρόνια ακόμα, με το αγωνιστικό τμήμα να παραμένει μέχρι το 2026.

Το αυστριακό εργοστάσιο μπήκε στο MotoGP το 2017 και έκτοτε έχει δείξει τρομερά σημάδια βελτίωσης. Το 2020 αποτέλεσε τη καλύτερη σεζόν της, με 3 νίκες συνολικά. Ο Brad Binder έκανε ποδαρικό στην Τσεχία, ενώ ο Miguel Oliveira κατέκτησε τις άλλες δύο σε Στυρία και Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 15 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι δύο αναβάτες θα αποτελέσουν το εργοστασιακό line-up του 2021, με στόχο να κατακτήσουν ακόμα περισσότερες πρωτιές. Ο ρυθμός εξέλιξης της μοτοσυκλέτας είναι εντυπωσιακός και πλέον η ΚΤΜ απολαμβάνει και τις επιτυχίες της δορυφορικής της ομάδας, Tech 3. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών πήρε την 4η θέση, αλλά οι διαφορές το 2020 ήταν ελάχιστες.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Pit Beirer, μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου με την Dorna. Η ανανέωσε έγινε για 5 χρόνια και ο μοναδικός στόχος είναι το Πρωτάθλημα.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω αυτή τη νέα συμφωνία με την Dorna. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω την Dorna και τον κύριο Ezpeleta για τα 4 χρόνια που είμαστε μαζί και έχουν αποδειχθεί πολύ επαγγελματίες συνεργάτες. Μετά από μόλις μια σεζόν καταφέραμε να θέσουμε γερές βάσεις στο project μας και γι’ αυτό είναι θετικό βήμα το ότι συνεχίζουμε έως το 2026.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η KTM θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Moto2, παρά το γεγονός πως έχει αποσύρει την εργοστασιακή της συμμετοχή. Όμως, μέχρι το 2026 η KTM θα παραμείνει στην Moto3 όπως και στο MotoGP, όπου η μάχη με την Honda κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή του automotonews για το MotoGP στο παρακάτω βίντεο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles