spot_img

Leclerc: «Άξιζε τη νίκη ο Sainz, ήταν πιο γρήγορος»

O Charles Leclerc της Scuderia Ferrari παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Carlos Sainz στον αγώνα της Formula 1 την Αυστραλία.

Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια ώστε η Scuderia Ferrari να τερματίσει στις θέσεις 1 και 2 σε Grand Prix της Formula 1. O Carlos Sainz πήρε μια θαυμάσια νίκη στο GP Αυστραλίας και έφτασε τις τρεις νίκες στην καριέρα του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Charles Leclerc με την έτερη SF-24, ολοκληρώνοντας ένα τέλειο αγωνιστικό τριήμερο για τη Ferrari. Ο Μονεγάσκος έπρεπε να αμυνθεί από τους οδηγούς της McLaren στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έχοντας τη σωστή στρατηγική, κατάφερε να πάρει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Παρά το εξαιρετικό αποτέλεσμα της Ferrari, o Leclerc είχε ορισμένα παράπονα από τον αγώνα του.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, περισσότερο για την ομάδα. Είχαμε να κάνουμε 1-2 από το Μπαχρέιν του 2022, για το οποίο έχω όμορφες αναμνήσεις. Είναι φοβερό που το καταφέραμε και πάλι. Ο Carlos είχε ένα τρομερό τριήμερο, έκανε φοβερό αγώνα. Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ με το πρώτο σετ σκληρής γόμας ελαστικών. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έκανα καλή διαχείριση ελαστικών. Στο τελευταίο stint ήταν καλύτερα τα πράγματα. Το 1-2 ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε σήμερα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Όταν ρωτήθηκε από τον Guenther Steiner σχετικά με το αν θα μπορούσε να κερδίσει τον Sainz, ο Leclerc απάντησε.

«Δεν μπορούσα να επιτεθώ στον Σάινθ διότι στο πρώτο stint χρειάστηκε να αμυνθώ και να μπω για αλλαγή ελαστικών αρκετά νωρίς. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Κάρλος ήταν πολύ γρήγορος και εγώ δυσκολεύτηκα με τα ελαστικά. Μετά το πρώτο pit-stop ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα έπαιρνα τη νίκη. Ο Κάρλος έκανε καλύτερη δουλειά και άξιζε τη νίκη. Δεν μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα».

Με το αποτέλεσμα που πήρε στον αγώνα της Αυστραλίας, ο Leclerc σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles