spot_img

Leclerc: «Είμαστε η πιο βελτιωμένη ομάδα της F1»

O Charles Leclerc εκθείασε τη βελτίωση που έχει κάνει η ομάδα της Scuderia Ferrari και τώρα κοιτάζει ακόμη πιο μακριά.

Η απόλυτη κυριαρχία του Max Verstappen στη Formula 1 συνεχίζεται και τη φετινή σεζόν. Ο Ολλανδός κέρδισε το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, έκανε το δύο στα δύο στο 2024 και έχει αποκτήσει ήδη ένα άνετο προβάδισμα στη βαθμολογία.

Αυτό ενδέχεται να μην κρατήσει πολύ, μιας και η Scuderia Ferrari θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και μάλιστα σύντομα. Από τις χειμερινές δοκιμές ήταν εμφανές πως η SF-24 των Charles Leclerc και Carlos Sainz είναι ένα πολύ καλό μονοθέσιο και αυτό έχει επιβεβαιωθεί ήδη με δύο βάθρα σε δύο αγώνες.

Ο Leclerc ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο φέτος με την 3η θέση στη Σαουδική Αραβία, κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Κάνοντας την πρώτη του αξιολόγηση για τα δεδομένα του 2024, ο Μονεγάσκος φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον.

«Πιστεύω πως κάνουμε μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν κοιτάξουμε τους τελευταίους έξι ή επτά μήνες, η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο από κάθε άλλη. Μειώνουμε σιγά-σιγά τη διαφορά. Είναι ακόμη αρκετά μεγάλη η διαφορά που υπάρχει, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι θέμα χρόνου ώστε να ασκήσουμε περισσότερη πίεση στις δύο Red Bull».

Ο Leclerc  τερμάτισε 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Verstappen στον αγώνα της Τζέντα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως όταν ο οδηγός της Ferrari πέρασε τον Lando Norris για να πάρει την 3η θέση στον 27ο γύρο, ήταν 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό. Αυτό σημαίνει πως στους τελευταίους 23 γύρους έχασε μόλις 3 δευτερόλεπτα από τον οδηγό της Red Bull Racing, πράγμα θετικό για την απόδοση της Ferrari.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles