spot_img

Leclerc: «Έκπληξη η pole position, είμαι πολύ χαρούμενος»

Ο Charles Leclerc μίλησε για την πρώτη του φετινή pole position στη Formula 1 και δήλωσε έκπληκτος με το ρυθμό της Scuderia Ferrari στο Μπακού.

Την πρώτη φετινή και 19η pole position στην καριέρα του σημείωσε ο Charles Leclerc στο GP Αζερμπαϊτζάν. Ο 25χρονος Μονεγάσκος εκμεταλλεύτηκε τα εμφανή σημάδια βελτίωσης της SF-23 και έφερε και πάλι τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Scuderia Ferrari.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του πρώην οδηγού της Formula 1, Mark Webber, αμέσως μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Leclerc εμφανίστηκε έκπληκτος από το ρυθμό του, ενώ παράλληλα αναγνώρισε ότι τόσο στο σπριντ του Σαββάτου όσο και στον αγώνα της Κυριακής το έργο του απέναντι στη Red Bull Racing θα είναι δύσκολο.

«Αναμφίβολα, η pole position αποτελεί έκπληξη για μένα. Φθάσαμε εδώ πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά αν βρισκόμασταν στις κατατακτήριες μπροστά από την Aston Martin και την Mercedes. Και τελικά πήραμε την pole. Οπότε σίγουρα είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ίσως σε ρυθμό αγώνα το μονοθέσιό μας υπολείπεται αυτού της Red Bull. Οπότε θα είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την πρωτοπορία στον αγώνα, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον γύρο μου στις κατατακτήριες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τον κόσμο της Formula 1. 

Σχετικά με το σφιχτό πρόγραμμα του Grand Prix στο Μπακού, ο Leclerc τόνισε.

«Είναι ένα δύσκολο τριήμερο για εμάς τους οδηγούς, καθώς είχαμε λίγο χρόνο για ελεύθερες δοκιμές, με μόνο μία περίοδο. Πάντως αίσθηση που είχα με το μονοθέσιο ήταν καλή από την αρχή. Δεν έχουμε ακόμα χρησιμοποιήσει τα ελαστικά μέσης γόμας, κάτι που θα γίνει αύριο στις κατατακτήριες του σπριντ. Πρέπει να τα πάμε καλά, γιατί έχουμε μόνο ένα σετ και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ο ρυθμός μας όμως δείχνει καλός και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι».

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles