spot_img

Leclerc: «Η Ferrari έκανε απαράδεκτα λάθη»

Ακόμα μία απογοήτευση επιφύλασσε  το Grand Prix Μονακό για τον Charles Leclerc, ο οποίος αν και εκκίνησε από την pole position τερμάτισε 4ος, και αυτή την φορά η στρατηγική της Scuderia Ferrari φέρει την ευθύνη. 

Ο Μονεγάσκος μπορεί να κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να δει την καρό σημαία στο Grand Prix Μονακό, το αποτέλεσμα του αγώνα όμως ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες του. Η έντονη βροχόπτωση στην αρχή του αγώνα έφερε αλλαγές στην στρατηγική των ομάδων και κατ’ επέκταση την καταδίκη για τον Leclerc.

Μην χάσετε την Τρίτη 31/5 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στο Μονακό. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Το αρχικό πλάνο ήθελε τον Μονεγάσκο να παραμένει με τα βρόχινα ελαστικά όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε στην συνέχεια να κάνει αλλαγή σε στεγνή γόμα. Με τους Sergio Perez καθώς και τον teammate του Carlos Sainz να κάνουν το undercut με τα intermediate ελαστικά αναγκάστηκε να μπει και ο ίδιος στα pit για αλλαγή.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Leclerc δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. 

«Είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη κάποιες φορές, σήμερα όμως έγιναν πάρα πολλά. Σε τέτοιες καταστάσεις βασιζόμαστε αρκετά στις αποφάσεις της ομάδας, γιατί δεν έχουμε ιδέα ποια στρατηγική ακολουθούν οι άλλες ομάδες με τα ελαστικά. Με ρώτησαν αν ήθελα να κάνω αλλαγή σε intermediate και ενώ είπα ναι τους τόνισα να μπω πιο μετά στα pit. Δεν κατάλαβα τι συνέβη και μπήκα κατευθείαν για αλλαγή και παρά το undercut βγήκα πίσω από τον Carlos. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια λάθη». 

 Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη στο Grand Prix Ισπανίας το προηγούμενο σαββατοκύριακο έχουν βάλει απότομο φρένο στην ανοδική πορεία του Leclerc στην αρχή του Πρωταθλήματος. Ο ίδιος αν και προσπαθεί να παραμείνει προσηλωμένος στον στόχο του, παραδέχεται πως είναι μια μεγάλη πρόκληση ψυχολογικά. 

«Είναι μια αρκετά δύσκολη χρονιά και έχω αρχίσει να συνηθίζω το συναίσθημα να επιστρέφω σπίτι απογοητευμένος. Δεν πρέπει όμως να έχω αυτή την νοοτροπία ειδικά τώρα. Έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, έχουμε ρυθμό και ταχύτητα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες και να μην χάνουμε βαθμούς με τέτοιο τρόπο. Από πρώτος τερμάτισα τέταρτος και αυτός γιατί κάναμε δυο λάθη το ένα μετά το άλλο. Αγαπώ την ομάδα μου και πιστεύω να επιστρέψουμε δυναμικά, αλλά είμαι πολύ στεναχωρημένος».

 Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles