spot_img

Verstappen: «Δεν περίμενα το αποτέλεσμα αυτό»

Ο Max Verstappen ήταν ευχαριστημένος με το γενικότερο αποτέλεσμα της Red Bull Racing στο GP Μονακό, με το οποίο διατήρησε το προβάδισμα στις βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων.

Η Red Bull Racing κατάφερε με τη στρατηγική της και το κατάλληλο timing στην αλλαγή ελαστικών στα μονοθέσιά της να ανατρέψει το μεγάλο μειονέκτημα που είχε στο ξεκίνημα του GP Μονακό. Ο Sergio Perez κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση, την οποία και διατήρησε πετυχαίνοντας την 3η νίκη στην καριέρα του στη Formula 1. Παράλληλα, ο Max Verstappen μπόρεσε να ανέβει στην 3η θέση, περνώντας τον αντίπαλό του στο Πρωτάθλημα οδηγών, Charles Leclerc. 

Μετά το τέλος του αγώνα, στη συνέντευξη των τριών πρώτων οδηγών, ο Max Verstappen αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια του στο GP Μονακό:

«Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, μετά τη χθεσινή ημέρα, όπου με εμπόδισε η κόκκινη σημαία και με ανάγκασε να ξεκινήσω από την 4η θέση. Προσπάθησα όσο μπορούσα και νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά, ως ομάδα, με τη στρατηγική. Καταφέραμε να βγούμε μπροστά από τις Ferrari και πιστεύω πως σαν ομάδα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ήταν αρκετά κουραστικός αγώνας με την βροχή και όλα όσα συνέβησαν. Εμείς, όμως, εκτελέσαμε σωστά τη στρατηγική μας και αύξησα το προβάδισμα μου στη βαθμολογία, κάτι που δεν το περίμενα το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή ήταν μία θετική εξέλιξη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 περιέγραψε τη δυσκολία εύρεσης ρυθμού για τους οδηγούς, λόγω των συνεχών διακοπών στο GP Μονακό:

«Ναι είναι δύσκολο, ειδικότερα όταν η πίστα είναι βρεγμένη και δεν έχεις οδηγήσει αρκετά με αυτές τις καιρικές συνθήκες και αυτά τα ελαστικά. Γλιστρούσε αρκετά, νομίζω αυτό που είχε σημασία ήταν να προσπαθήσεις να παραμείνεις πολύ συγκεντρωμένος, είναι εύκολο να κάνεις κάποιο λάθος. Για καλή μας τύχη δεν συνέβη κάποιο απρόοπτο, εκτός φυσικά από τον Mick (Schumacher), πληροφορήθηκα όμως πως είναι εντάξει. Συνολικά ήταν μία καλή ημέρα».

Τέλος, ο Verstappen έδωσε συγχαρητήρια στον teammate του για την επιτυχία του στο GP Μονακό:

«Είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για τον Checo (Perez), είμαι πολύ χαρούμενος για τον ίδιο».

Ο Max Verstappen διατηρεί την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα οδηγών, έχοντας, πλέον, 9 πόντους διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Charles Leclerc.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles