spot_img

Leclerc: «Η Mercedes σίγουρα θα παλέψει για τίτλο το 2023»

Ο Charles Leclerc υποστηρίζει πως το 2023 η Mercedes-AMG θα επιστρέψει δυναμικά στη Formula 1 με ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο διαγράφοντας την απογοητευτική εικόνα της στη φετινή σεζόν.

H Mercedes-AMG το 2022 ήρθε αντιμέτωπο με πάρα πολλές δυσκολίες κατά τη φετινή σεζόν και κατά κύριο λόγο με την απόδοση του μονοθεσίου. Η W13 E-Performance αποδείχθηκε ένα πολύ δύσκολο και περίπλοκο εγχείρημα εντός και εκτός πίστας στα χέρια μηχανικών και οδηγών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες του μονοθεσίου.

Παρ’ όλα αυτά η Mercedes κατά τη διάρκεια της σεζόν και ειδικά προς το τέλος του Πρωταθλήματος της Formula 1 κατάφερε να βελτιώσει την απόδοσή της και στο Grand Prix Βραζιλίας πέτυχε τη μοναδική της νίκη για τη σεζόν του 2022.

Ο oδηγός της Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, κρίνοντας από την βελτιωμένη εικόνα τους πιστεύει πως χωρίς καμία αμφιβολία η Mercedes θα έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα στη κορυφή το 2023.

«Πραγματικά πιστεύω ότι η Mercedes θα παλέψει πολύ σκληρά του χρόνου. Δεν έχω δει σημάδια από κάποια άλλη ομάδα, που θα μπορέσει να μονομαχήσει στην κορυφή. Η Mercedes όμως θα έχει του χρόνου ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και ήταν εμφανές φέτος πόσο βελτιώθηκαν από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Κατάλαβαν τι είχαν κάνει λάθος και γι’ αυτό μπόρεσαν στη συνέχεια να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Οπότε είναι πιθανό ο τίτλος το 2023 να κριθεί ανάμεσα σε τρεις ομάδες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Η Ferrari κατάφερε να κλειδώσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών παρά την έντονη απειλή της Mercedes, ειδικά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Το ιταλικό εργοστάσιο δεν κατάφερε να φέρει μεγάλα πακέτα αναβαθμίσεων στην F1-75 σε σύγκριση με Red Bull Racing και Mercedes. Ο Μονεγάσκος όμως πιστεύει με σιγουριά ότι η ομάδα θα καταφέρει την ερχόμενη χρονιά να βελτιώσει σημαντικά το μονοθέσιο.

«Έχω αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε δουλέψει πολύ στον προσομοιωτή. Εργαστήκαμε πάρα πολύ σκληρά τον τελευταίο χρόνο και έχουμε καταλάβει ποιες είναι οι αδυναμίες στο μονοθέσιο με στόχο να βελτιωθούμε την επόμενη χρονιά. Επίσης, πιστεύω ότι μετά την σεζόν του 2021, όπου η επίδοσή μας ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το 2020 μια πολύ κακή σεζόν για εμάς, μπορούμε πλέον να δουλέψουμε με το κατάλληλο τρόπο και προς την σωστή κατεύθυνση. Όλα αυτά μου δίνουν την αυτοπεποίθηση ότι το μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστικό το 2023».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles