spot_img

Red Bull και Porsche είχαν «δώσει τα χέρια» πριν χαλάσει το deal

Ο CEO της Porsche, Oliver Blume, αποκάλυψε πως είχε συνάψει χειραψία με τους ιθύνοντες της Red Bull Racing για να συνεργαστούν το 2026 πριν καταρρεύσει η συμφωνία.

Ένα από τα μεγαλύτερα σενάρια της Formula 1 το 2022 ήταν η πιθανή συμφωνία μεταξύ της Red Bull Racing και της Porsche για συνεργασία από το 2026. Οι δύο εταιρείες ήταν σε συνεχείς συζητήσεις ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επόμενη γενιά μονάδων ισχύος, κάτι που θα σήμανε την επιστροφή της γερμανικής φίρμας στο σπορ.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που είχαν διαρρεύσει, η Porsche θα αγόραζε το 50% της Red Bull Technologies, με τις ανακοινώσεις να είναι προγραμματισμένες για το Grand Prix Αυστρίας του 2022. Τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά και με ταχύ ρυθμό, καθώς στις τάξεις της Red Bull Racing έκαναν πίσω στη και η συνεργασία με τη γερμανική φίρμα δεν προχώρησε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Το πόσο κοντά ήταν οι δύο πλευρές στην ολοκλήρωση του «deal» αποκάλυψε ο CEO της Porsche και του Ομίλου Volkswagen, Oliver Blume. Στην ετήσια εκδήλωση της γερμανικής εταιρείας «Night of Champions», ο Γερμανός μίλησε για την αποτυχία της να συμφωνήσει με τη Red Bull Racing και αποκάλυψε.

«Οι συζητήσεις με τη Red Bull πήγαν πολύ καλά. Η συμμετοχή μας στην ομάδα είχε συμφωνηθεί μέσω χειραψίας, αλλά δεν ολοκληρώθηκε την τελευταία στιγμή. Θέλαμε να έχουμε έναν ισότιμο συνεργάτη. Όλοι πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να πουλήσουν μετοχές. Δεν κρατάμε κακία γι’ αυτό. Συμπεριφερθήκαμε δίκαια. Θα δούμε τι θα γίνει μελλοντικά και τι ακριβώς θα είναι ελκυστικό για την Porsche. Έχουμε ένα τεράστιο αγωνιστικό πρόγραμμα μπροστά μας για το οποίο ανυπομονούμε».

Παρά το γεγονός πως η γερμανική φίρμα δεν αποκλείει τη μελλοντική της εμπλοκή στο σπορ, η εξέλιξη αυτή αφήνει την Audi ως τον μοναδικό επιβεβαιωμένο κατασκευαστή του Ομίλου Volkswagen που θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026. H γερμανική φίρμα θα αγοράσει τα επόμενα χρόνια το 75% της Sauber Motorsport. O πρόεδρος της FIA, Mohamed Ben Sulayem, είχε δηλώσει πρόσφατα πως οι Γερμανοί βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις συνεργασίας με ομάδα που βρίσκεται στο σπορ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες ώστε να δομηθεί το εργοστάσιο του Hinwil, με τον Andreas Seidl να αναλαμβάνει από τώρα το ρόλο του CEO.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles