spot_img

Leclerc: «Η pole δεν είναι ιδανική στο Μεξικό»

Ο Charles Leclerc μίλησε για την pole position που κατέκτησε στο Μεξικό και έκανε μια παράξενη παραδοχή ενόψει του αγώνα.

Η ταχύτητα του Max Verstappen και της Red Bull Racing αμφισβητήθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μεξικού από την Scuderia Ferrari, που είδε τους δύο οδηγούς της να κάνουν το 1-2 και να καταλαμβάνουν την πρώτη σειρά στο grid της Κυριακής (εκκίνηση στις 10 μμ, ώρα Ελλάδας).

Ταχύτερος όλων ήταν ο Charles Leclerc με χρόνο 1:17.166, με τον Carlos Sainz να είναι κατά μόλις 67 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος. Ήταν η 4η φετινή pole position για τον Μονεγάσκο και 22η στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο Leclerc κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η απόσταση από το σημείο της εκκίνησης μέχρι την πρώτη στροφή είναι πολύ μεγάλη.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η πρώτη θέση στο grid είναι και η καλύτερη σε αυτή την πίστα. Όμως είμαι χαρούμενος και δεν θα άλλαζα την pole position. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να βρεθώ στην pole position. Πιστεύαμε ότι απείχαμε σε ρυθμό μετά το FP3. Όμως για κάποιον λόγο οι επιλογές που κάναμε απέδωσαν και τα νέα ελαστικά μας βοήθησαν. Πλέον όμως εστιάζω στον αγώνα της Κυριακής, γιατί είχαμε και άλλες pole position, όμως αυτή πρέπει να την μετατρέψουμε σε νίκη. Κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο».

Σχετικά με τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ferrari στον αγώνα, ο Μονεγάσκος είπε.

«Θα πρέπει να εστιάσουμε σε εμάς και στο ρυθμό μας. Δεν ξέρω αν αυτά αρκούν για τη νίκη, όμως θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για την πετύχουμε».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles