spot_img

Leclerc: «Ηταν θέμα χρόνου η pole position»

Ο Charles Leclerc κατέκτησε τη 10η pole position της καριέρας του στην πίστα που πήρε και την πρώτη του το 2019 και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που είδε τη Ferrari στην πρώτη σειρά της εκκίνησης μετά από 2,5 χρόνια.

Η εικόνα από το FP2 και το FP3 στην πίστα του Μπαχρέιν έδειχνε πως η pole position θα κρινόταν ανάμεσα σε Max Verstappen και Charles Leclerc. Ο οδηγός της Red Bull βρισκόταν για λιγότερο από 0,1s μπροστά από τη Ferrari του Μονεγάσκου και φαινόταν να είναι το φαβορί. Ωστόσο, ο Charles Leclerc ήταν ταχύτερος στο Q1, με τον Verstappen να είναι επικεφαλής στο Q2, ενώ την «ώρα της κρίσης» στο Q3 η Ferrari έδειξε ανωτερότητα.

Διαβάστε επίσης: Η FIA παραδέχεται πως ο Masi παραβίασε κανονισμούς στο Άμπου Ντάμπι

Η pole position, εν τέλει, πήγε στον Charles Leclerc, με τον Max Verstappen να τερματίζει στη 2η θέση, ενώ αξιόμαχη προσπάθεια ήταν και αυτή του δεύτερου οδηγού της Ferrari, Carlos Sainz, ο οποίος βρέθηκε στην 3η θέση. Ο Μονεγάσκος ανέδειξε το πόσο χαρούμενος ήταν με την κατάκτηση της 10ης pole position της καριέρας του:

Προφανώς, τα τελευταία δύο χρόνια για την ομάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολα μετά το 2019. Διανύσαμε δύο πολύ δύσκολες σεζόν στις οποίες γνώριζα πως ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθούμε πίσω στην κορυφή, καθώς δουλεύαμε καλά. Μέχρι, όμως, να το καταφέρεις, πάντα υπάρχει η αμφιβολία. Τελικά, αυτή τη χρονιά καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μονοθέσιο που επέστρεψε εκεί που του αξίζει, το οποίο είναι τουλάχιστον στη διεκδίκηση των υψηλότερων θέσεων. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις προβλέψεις του 2022.

Ο Charles Leclerc περιέγραψε την αίσθηση που είχε στις κατατακτήριες:

Σήμερα (Σάββατο), το μονοθέσιο ήταν τέλειο, δεν ήταν εύκολη η διαδικασία των κατατακτήριων, ήταν πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε τα ελαστικά στο σωστό παράθυρο λειτουργίας και να καταφέρουμε να κάνουμε έναν καλό γύρο. Δυσκολεύτηκα λίγο στο ξεκίνημα των κατατακτήριων, όμως ο τελευταίος γύρος του Q3 ήταν αρκετά καλός για την pole, συνεπώς είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Και πάλι, όπως και με τον Carlos πέρυσι, ήταν πολύ δύσκολη η χρονιά και δεν ήταν εύκολα μετά το 2019. Νομίζω, όμως, πως αντιδράσαμε με τον καλύτερο τρόπο και στη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών νιώσαμε άμεσα πως το μονοθέσιο είχε πολύ καλή αίσθηση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari και ο Charles Leclerc ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις το 2022. Στο GP Μπαχρέιν η ιταλική ομάδα διεκδικεί την πρώτη της νίκη μετά το GP Σιγκαπούρης το 2019. Η εκκίνηση του πρώτου αγώνα της σεζόν είναι στις 5:00 μμ Ελλάδος. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles