spot_img

Σίγουρος ο Verstappen για το ρυθμό αγώνα της Red Bull

Ο Max Verstappen δεν κατάφερε να κατακτήσει την pole position στην πίστα του Σακχίρ, ωστόσο είναι αισιόδοξος για το GP Μπαχρέιν, καθώς η Red Bull έδειξε να έχει δυνατό ρυθμό αγώνα στις ελεύθερες δοκιμές.

Η πρώτη μάχη για την pole position το 2022 κρίθηκε ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Ferrari και τον Max Verstappen. Ο Πρωταθλητής του 2021 από το τεστ των χειμερινών δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν, αλλά και στα FP2 και FP3, ήταν στην κορυφή των χρόνων. Στο τέλος, όμως, του Q3 ο Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, με τον Ολλανδό να είναι στη δεύτερη θέση και να βρίσκεται στην πρώτη σειρά εκκίνησης για το GP Μπαχρέιν του 2022.

Διαβάστε επίσης: Η FIA παραδέχεται πως ο Masi παραβίασε κανονισμούς στο Άμπου Ντάμπι

Ο Max Verstappen δεν ήταν απαισιόδοξος, καθώς αισθάνεται σίγουρος για το ρυθμό αγώνα της RB18:

Γνώριζα ήδη πως θα ήταν πολύ κοντά (η μάχη για την pole). Το Q2 ήταν αρκετά καλό, όμως στο Q3 δεν ήταν σίγουρο το να έχουμε την ίδια τύχη. Δεν είχαμε τη σωστή ισορροπία, υπήρχε παραπάνω υπερστροφή (oversteer), αλλά και υποστροφή (understeer) και δεν μπορείς να «επιτεθείς» στις στροφές όπως πραγματικά θέλεις. Είδα στον delta χρόνο μου (τον καλύτερό προσωπικό χρόνο) πως έχασα 0,05s, μετά κέρδισα 0,1s. Γενικότερα, ήταν πολύ δύσκολο να κάνω τον ιδανικό γύρο. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να εξετάσουμε όποτε έχουμε ελάχιστα καύσιμα, ξαφνικά εμφανίζονται τέτοια ζητήματα. Ωστόσο, όταν είχαμε γεμάτα καύσιμα και κάναμε εξάσκηση στο ρυθμό αγώνα, ήμασταν πολύ δυνατοί, συνεπώς ελπίζω πως θα είναι το ίδιο αύριο (Κυριακή).

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις προβλέψεις του 2022.

Ο Verstappen έκανε κι ένα πολύ σύντομο σχόλιο για τη Ferrari:

Είναι πολύ κοντά και θα είναι πολύ δύσκολη η μάχη μαζί τους, όμως ανυπομονώ γι’ αυτήν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Max Verstappen έχει ανταγωνιστικό μονοθέσιο στο ξεκίνημα, τουλάχιστον, του 2022 και θα επιχειρήσει να πετύχει τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, το GP Μπαχρέιν. Ο αγώνας στην πίστα του Σακχίρ εκκινεί στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles