spot_img

Leclerc: «Κάναμε καταπληκτική δουλειά, χαίρομαι με την pole»

Φανταστικός Leclerc στις κατατακτήριες του Grand Prix ΗΠΑ, κατάφερε να προσθέσει άλλη μία pole position στη συλλογή του και «Game On» για την Κυριακή.

Σε μια απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες μάχες για την pole position, ο Μονεγάσκος ήταν αυτός που κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα με χρόνο 1:34:723. Aπ’ το Q1 υπήρχε η εικόνα του Max Verstappen με τον Leclerc και ελάχιστα πιο πίσω του Lewis Hamilton, να είναι οι βασικοί διεκδικητές της pole position.

Ωστόσο, ένα λάθος του Ολλανδού στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 και ένας τρομερός γύρος από τον Lando Norris, τους φέρνουν στην 6η (Verstappen) και 2η θέση (Norris) αντίστοιχα για τον αγώνα της Κυριακής, με τον Hamilton να αρκείται στην 3η θέση. Ερωτηθείς ο Leclerc για την 21η pole του απάντησε.

«Νομίζω ότι ως ομάδα κάναμε καταπληκτική δουλειά. Ξέρουμε ότι στα 3ήμερα με το Sprint format, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καθαρό FP1. Το καταφέραμε αυτό, είχαμε ένα καθαρό FP1, ξεκινήσαμε με πολύ καλές βάσεις χάρη στη δουλειά που έγινε απ’ την ομάδα προετοιμάζοντας το μονοθέσιο γι’ αυτήν την πίστα. Μετά αισθανόμουν καλά. Ήμουν χαρούμενος με τον ρυθμό που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των κατατακτηρίων. Στην τελευταία προσπάθεια στο Q3 υπήρχαν κάποια λάθη από δω κι από κει, όμως δεν πιστεύω ότι ήταν εύκολο για υπόλοιπους. Οπότε είμαι χαρούμενος που ξεκινώ απ’ την 1η θέση για τον αγώνα της Κυριακής.

Δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. 

Μάλιστα ο Charles Leclerc δεν παρέλειψε να απαντήσει για την επικινδυνότητα και την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στη στροφή 1, όταν ένας οδηγός εκκινεί από την pole position.

«Πάντα σε αυτή την πίστα η στροφή 1 είναι λίγο περίεργη, ωστόσο είναι πάντα καλύτερο να ξεκινάς από μπροστά παρά από πίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος, λατρεύω αυτήν  την πίστα και την αύρα που υπάρχει γύρω απ’ αυτήν, λατρεύω αυτήν την πόλη και αυτήν τη χώρα και είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles