spot_img

GP ΗΠΑ QP: Στην pole ο Leclerc με εντυπωσιακό τρόπο

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP ΗΠΑ στο Τέξας, με τον αγώνα της Formula 1 την Κυριακή να αναμένεται συναρπαστικός. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP ΗΠΑ, του 18ου φετινού αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 είχαν συναρπαστική εξέλιξη και τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari να είναι εκείνος που πανηγύρισε την pole position για τρίτη φορά φέτος. Ο Μονεγάσκος ήταν ο πρώτος που έκανε την τελική του προσπάθεια και με το 1:34,723 πανηγύρισε την 21η pole της κατιέρας του.

Ο Lando Norris της της McLaren ήταν 2ος, o oποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έδειχνε να δυσκολεύεται με την ισορροπία της MCL60. Αυτό βέβαια δεν τον απέτρεψε από το να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης για την Κυριακή. Απογοητευμένος πρέπει να νιώθει ο Lewis Hamilton με τη Mercedes, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση. Ο Βρετανός είχε ρυθμό για την pole position με την αναβαθμισμένη W14, όμως δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Ο Leclerc εξασφάλισε την πρωτιά παρότι ο Max Verstappen έκανε λίγο καλύτερο χρόνο, ο οποίος όμως διαγράφηκε και ο Ολλανδός θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 6η θέση.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz, μπροστά από τον George Russell με τη δεύτερη W14. Δίπλα του θα είναι ο Max VErstappen, ενώ οι δύο οδηγοί της Alpine, Pierre Gasly και Esteban Ocon θα είναι στην τέταρτη σειρά της εκκίνσης. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez και Oscar Piastri.

Δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. 

Τραγικές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές για την Aston Martin. Η βρετανική ομάδα, όχι μόνο δεν είδε οδηγό της στην πρώτη 10άδα, αλλά τόσο ο Fernando Alonso όσο και ο Lance Stroll αποκλείστηκαν από το Q1! Την Κυριακή θα εκκινήσουν από τις θέσεις 17 και 19.

Το Σάββατο η δράση συνεχίζεται με το Sprint Shootout στις 20:30 ώρα Ελλάδος. Ο Αγώνας Σπριντ είναι προγραμματισμένος για τη 01:00 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αποτελέσματα QP GP ΗΠΑ

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles