spot_img

Leclerc: «Κρίμα που χάσαμε τη θέση από τη Mercedes»

Ο Charles Leclerc ήταν απογοητευμένος με το γεγονός πως η ομάδα του έχασε την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Mercedes-AMG.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 τελείωσε με τον ίδιο τρόπο όπως η προηγούμενη. Ο Charles Leclerc τερμάτισε στη 2η θέση στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι, έπειτα από μία δυναμική εμφάνιση. Ο Μονεγάσκος προσπάθησε με κάθε τρόπο να διασφαλίσει πως η Ferrari θα είναι μπροστά από την Mercedes στους κατασκευαστές. Στον τελευταίο γύρο άφησε τον Sergio Perez να περάσει, ώστε ο Μεξικανός να τερματίσει μπροστά από τον George Russell στην τελική κατάταξη. Εν τέλει αυτό δεν έγινε (λόγω της ποινής 5 δλ. του Μεξικανού) κι έτσι η Ferrari τερμάτισε πίσω από τη γερμανική ομάδα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο David Coulthard  ρώτησε τον Leclerc για τους τελευταίους γύρους και τη στρατηγική του για να βοηθήσει τον Perez. Ο 26χρονος απάντησε.

«Αποφασίσαμε την τακτική με τον Perez στους τελευταίους γύρους. Ξέραμε πως ο Perez είχε 5 δευτερόλεπτα ποινής, οπότε θέλαμε να τον βοηθήσουμε να τερματίσει στην 3η θέση μπροστά από τον Russell δίνοντάς του το DRS. Δεν ήταν όμως αρκετό. Από τη μία είμαι χαρούμενος γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό ή καλύτερα όλο το τριήμερο. Δεν ήταν δεδομένο πως θα ήμασταν το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο. Κάναμε τα πάντα σωστά, στρατηγική, κατατακτήριες δοκιμές. Είναι κρίμα που τερματίσαμε στην 3η θέση στους κατασκευαστές. Δεν το καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για τη σκληρή τους δουλειά. Ξέραμε πως υστερούσαμε σε απόδοση, δεν ήμασταν στο σημείο που θέλαμε. Όλοι όμως στην ομάδα πίεσαν σκληρά μέχρι και τον τελευταίο αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Λας Βέγκας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 


Για τη μάχη του στον πρώτο γύρο ενάντια στον Max Verstappen, ο Leclercανέφερε.

«Προφανώς και ήθελα να πάρω τη θέση. Ξέρουμε όμως πως στον αγώνα η Red Bull έχει καλύτερη απόδοση από εμάς. Ακόμη κι αν τον περνούσα, μέσα σε 4-5 γύρους θα με είχε ξαναπεράσει. Ο μόνος μου στόχος ήταν να κερδίσουμε τις Mercedes. Δεν ήθελα να χαραμίσω ζωή από τα ελαστικά και να χάσω χρόνο μαχόμενος με τον Max».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles