spot_img

Lorenzo: «Αν έμενα στη Ducati θα πάλευα για το πρωτάθλημα»

Ο Jorge Lorenzo έκανε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και μίλησε για την Ducati, τον Dovi, τον Marquez, τη Honda και τον Valentino Rossi.

Ο Ισπανός βρίσκεται από φέτος εκτός αγωνιστικής δράσης, καθώς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στο τέλος του εφιαλτικού 2019. Οι τραυματισμοί των δύο τελευταίων χρόνων, έφεραν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή δίχως κίνητρο και εκτός αγώνων, κάτι το οποίο για πολλούς είναι άδικο.

Τώρα ο Lorenzo μίλησε αρχικά για τα χρόνια του στη Ducati και το γεγονός πως αν έμενε θα μπορούσε να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα, αλλά έριξε τα βέλη του προς τον Andrea Dovizioso.

Με την Yamaha ήμουν γρήγορος από την αρχή και μου έβγαινε σαν κάτι το φυσικό. Στην Ducati έπρεπε να προσαρμοστώ. Δεν μπορούσα να την οδηγήσω άνετα, αλλά προσαρμόστηκα και αν έμενα στην Ducati θα πάλευα για το πρωτάθλημα. Αν μπω στη θέση τους, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να προβλέψει το μέλλον. Εγώ ήξερα τι ήθελα από την αρχή, ήξερα ότι κάτι έλειπε από τη μοτοσυκλέτα για να την κάνω πιο εύκολη και λιγότερο κουραστική. Όταν τα κατάφερα ήμουν δυνατός, αλλά εκείνοι έλεγαν ότι ακόμα κι ο Petrucci έπαιρνε έβδομες θέσεις και είχε μισθό δέκα φορές λιγότερο από εμένα. Αντίθετα θα έπρεπε να σκέφτονται να μου δώσουν μια μοτοσυκλέτα με την οποία θα κερδίζαμε τρεις Τίτλους. Αλλά ήταν δύσκολο να το προβλέψεις τότε.

Με θεωρώ Πρωταθλητή και είμαι Πρωταθλητής και γι’ αυτό μου έδωσαν αυτό το ποσό. Δεν ήταν και μεγάλη η διαφορά απ’ όσα έπαιρνα στην Yamaha. Δεν θα πήγαινα όμως για λιγότερα. Όλοι οι οδηγοί στη μεγάλη κατηγορία είναι εξαιρετικοί, αλλά δεν είναι Πρωταθλητές. Εγώ, ο Marquez και ο Valentino είμαστε αληθινοί πρωταθλητές κι αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Με τον Dovi τα πράγματα ήταν πολύ παράξενα. Από την αρχή είχα ενθουσιασμό για το project και ήμουν χαρούμενος όταν κέρδιζα αλλά δεν ξέρω, ίσως το κρατούσε απ’ όταν τον κέρδιζα στα 250cc. Ήταν εναντίον μου και μου έκανε επιθέσεις στα ΜΜΕ.

Το 2019 μετακόμισε στην Honda, με την μοτοσυκλέτα να μην τον βολεύει από την πρώτη στιγμή, κάτι το οποίο τον οδήγησε στο να έχει έλλειψη απόδοσης. Έχοντας όμως ξοδέψει έναν χρόνο μαζί με τον Marquez, ξέρει πώς μπορεί να τον νικήσει.

Εκεί βρήκα μια μοτοσυκλέτα που από πλευράς μεγέθους δεν ήταν άνετη. Ήταν απίστευτα άβολη για τα πόδια μου, που είναι μεγαλύτερα από του Marquez. Το είπα στους μηχανικούς και ήταν έκπληκτοι. Με τη μοτοσυκλέτα του 2018 ήμουν ανταγωνιστικός, αλλά είχα τον τραυματισμό στον καρπό και στο πόδι. Με αυτή του ’19, πέρα από το μέγεθος, είχα θέμα και με τα φρένα κι έτσι ποτέ δεν ήμουν άνετος… και οι τραυματισμοί είχαν αφήσει τα σημάδια τους. Ίσως χωρίς τον τραυματισμό στο Assen να έμενα άλλο ένα χρόνο και να δοκίμαζα με άλλη μοτοσυκλέτα. Αλλά είδα ότι θα έπαιρνε πολύ για να γίνω και πάλι ανταγωνιστικός και αποφάσισα να σταματήσω. Πρέπει να είσαι πιο γρήγορος και να αποφύγεις τα λάθη, ώστε να είναι αυτός που θα χρειαστεί να πάρει ρίσκα. Όπως το 2015. Τότε ελέγξαμε τους Αγώνες και τον αναγκάσαμε να πάρει ρίσκα. Αυτό πρέπει να κάνουν ο Quartararo ή ο Vinales.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τέλος, μίλησε για τον Valentino Rossi και πιστεύει πως ο θρύλος του MotoGP μπορεί να κερδίσει και πάλι.

Είναι απίστευτος και δεν υπάρχει άλλος όμοιός του. Το να είσαι 41 και 42 και να αγωνίζεσαι στο MotoGP είναι κάτι το τρομερό. Κανείς δεν το έχει κάνει στο παρελθόν. Κι αν βρει περισσότερη εμπιστοσύνη με τη μοτοσυκλέτα, θα αρχίζει να κερδίζει και πάλι. Το πιστεύω ακράδαντα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles