spot_img

Marko: «Ο Perez ξύπνησε, νόμιζε πως θα πάρει το πρωτάθλημα»

Με άκρως υποτιμητικά σχόλια μίλησε ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko για τον Sergio Perez και το ρόλο του στην αυστριακή ομάδα.

Έπειτα από το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν της Formula 1, η πτώση στην απόδοση του Sergio Perez είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Μπορεί στο Μαϊάμι να τερμάτισε 2ος, όμως ήταν με διαφορά πιο αργός του Max Verstappen, ο οποίος κέρδισε εκκινώντας 10ος. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρεις μήνες μέχρι ο Μεξικανός να τερματίσει ξανά 2ος, αυτή τη φορά στο GP Βελγίου, ενώ την ίδια ώρα ο Ολλανδός μετρά οκτώ σερί νίκες.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι στους 125 βαθμούς, χαοτική αν αναλογιστεί κανείς πως η RB19 είναι με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα. Ο Perez φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα του, ενώ οι φήμες θέλουν τον Daniel Ricciardo να τον αντικαθιστά στη Red Bull Racing από το 2024.

Μετά τον αγώνα του Σπα, ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Helmut Marko, έκανε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις για τον Perez, όμως ανέφερε πως θα είναι στο δυναμικό των «ταύρων» το 2024.

«Έχουμε συμβόλαιο με τον Perez μέχρι το τέλος του 2024. Είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα οδηγών. Τι ανάγκη έχουμε να αλλάξουμε οδηγό; Πλέον έχει ξυπνήσει από το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αυτό μπορεί να τον βοηθήσει ξανά να αποδώσει στο καλύτερο δυνατό. Ο Perez είναι δεύτερος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω. Προς το παρόν εκπληρώνει τους στόχους του».

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

Ο Marko τόνισε τη μοναδική αδυναμία του Perez και δεν παρέλειψε να τον συγκρίνει άμεσα με τον Daniel Ricciardo.

«Ο Perez κάνει καλούς αγώνες και κάνει καλά προσπεράσματα. Κάνει λάθη μόνο στις κατατακτήριες. Ανέκαθεν αυτή ήταν η αδυναμία του. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια σε αγώνα junior μονοθεσίων στο Εστορίλ οι Ricciardo και Perez ήταν τότε πολύ νέοι. Κάναμε προσομοιώσεις για το ρυθμό τους σε αγώνα και κατατακτήριες. Ήταν οι δύο ταχύτεροι οδηγοί αλλά ο Perez ήταν αργότερος σε ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles