spot_img

McLaren: «Δύο ομάδες παίζουν με τη φωτιά»

Ο CEO του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Zak Brown, πιστεύει πως δύο κορυφαίες ομάδες θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της Formula 1.

Με την πανδημία του Covid-19, η αγωνιστική δράση έχει σταματήσει στον πλανήτη, με τις παρασκηνιακές εξελίξεις να είναι πολλές. Οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων, της Liverty Media και της FiA είναι καθημερινές, ενώ ήδη έχουν παρθεί μέτρα για τη μείωση του κόστους, όταν επιστρέψει το σπορ στην αγωνιστική δράση. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να διεξαχθούν όσοι περισσότεροι αγώνες γίνεται στο 2020, ακόμα κι αν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Το μεγάλο θέμα των τελευταίων 24ώρων είναι το Budget Cap και η ενδεχόμενη μείωση του. Το εν λόγο μέτρο τίθεται σε ισχύ από το 2021 και ξεκινάει στα 175 εκατ. δολάρια. Η Ferrari από τη μεριά της, έχει θέσει στο τραπέζι ένα σύστημα όπου οι εργοστασιακές ομάδες θα έχουν μεγαλύτερο όριο στο Budget Cap από τις ιδιωτικές που προμηθεύονται κινητήρες, κιβώτια και διάφορα άλλα εξαρτήματα.

Τώρα, ο Brown μίλησε για τους κινδύνους που υπάρχουν στο θέμα του Budget Cap και δίχως να κατονομάζει, υπονοεί πως η Ferrari και η Red Bull παίζουν επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια.

Δίχως 10 ομάδες, ή τουλάχιστον 9 ομάδες δεν υπάρχει Formula 1. Η αλήθεια είναι πως δύο ομάδες πρέπει να προσέχουν γιατί κυριολεκτικά παίζουν με τη φωτιά. Χρειαζόμαστε γεμάτο το grid για να υπάρξει πρωτάθλημα. Οπότε αν συνεχίσουν να υπάρχουν σε ένα ασταθές περιβάλλον και δύο ομάδες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, τότε θα τρέχουν μόνοι τους. Από τη μεριά της, η Daimler έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, ώστε να καταλάβει τη κατάσταση που βρισκόμαστε, οπότε καταλαβαίνουμε ποιες είναι αυτές οι δύο ομάδες. Υπάρχει μια πλατφόρμα μάρκετινγκ γι’ αυτούς και καταλαβαίνουν γιατί θέλουν τη κατάσταση αυτή να συνεχιστεί. Αλλά, σε ένα σπορ θέλεις όλοι να μάχονται ισάξια και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η McLaren είναι από τις ομάδες που συνεχίζει να είναι υπέρ της μείωσης του Budget Cap, κάτι το οποίο φαίνεται πως έχει επιτευχθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όριο φαίνεται πως έχει μειωθεί στα 150 εκατ. δολάρια, ενώ η FiA και ορισμένες ομάδες θέλουν να το κατεβάσουν μέχρι τα 100 εκατ. δολάρια.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles