spot_img

McLaren: «Η Red Bull ξεκάθαρα μας αντιγράφει»

Ο CEO της McLaren, Zak Brown, δήλωσε περιπαιχτικά πως στο μοναδικό πράγμα που τους αντιγράφει η Red Bull Racing είναι στα περιστασιακά special liveries των μονοθεσίων τους.

Έως τώρα στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 η McLaren έχει παρουσιάσει ένα special livery αφιερωμένο στην ιστορική επιτυχία της ομάδας στο Triple Crown. Την Δευτέρα η βρετανική ομάδα παρουσίασε έναν ακόμα ιδιαίτερο χωματισμό για την MCL60 στα πλαίσια του επερχόμενου Grand Prix Μ. Βρετανίας αυτό το Σαββατοκύριακο, που συνδυάζει το papaya orange και το κλασσικό ασημί χρώμα που αγκάλιαζε το μονοθέσιο της ομάδας κατά την περίοδο 2000 με 2010.

Προς το παρόν στη σεζόν η μοναδική άλλη ομάδα του grid που έχει φέρει στην πίστα κάποιο special livery ήταν η Red Bull Racing στο Grand Prix Μαϊάμι. Με αφορμή το νέο livery της McLaren ο CEO της ομάδας, Zak Brown, δήλωσε περιπαιχτικά:

«Βλέπουμε όλο και περισσότερες ομάδες να αλλάζουν livery, όπως έκανε και η Red Bull νωρίτερα στη σεζόν. Επομένως, ενώ όλοι οι άλλοι προσπαθούν να αντιγράψουν το μονοθέσιό τους είναι ωραίο να βλέπεις και εκείνοι να προσπαθούν να κάνουν κάτι που κάνουμε εμείς. Νομίζω είναι μια ωραία κίνηση για τους οπαδούς, αλλά δεν πρέπει να το κάνεις συνέχεια αλλιώς χάνει τη μαγεία του. Πάντα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το υποστηρίζει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #118 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστρίας.

Κατά το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Μαϊάμι που απλώνεται περιμετρικά του Hard Rock Stadium η παρουσίαση των οδηγών πήρε χολιγουντιανές διαστάσεις, οι οποίες όμως πήραν ανάμεικτες αντιδράσεις από οδηγούς και οπαδούς. Σύμφωνα με τον Brown είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία στον χώρο ώστε να μην γίνεται μονότονος.

«Το όλο σκηνικό ήταν κλασσική αμερικανιά, αλλά μου αρέσει που η Formula 1 έχει τόσες διαφορετικές κουλτούρες. Στο Μαϊάμι δεν άρεσε σε όλους η παρουσίαση αλλά στην Αμερική έτσι τους αρέσει. Νομίζω είναι ωραίο να βλέπεις τόσα διαφορετικά πράγματα ανάλογα την κουλτούρα της περιοχής. Υπάρχουν όμως περιορισμοί στο πόσο συχνά μπορείς να σχεδιάζεις κάτι τέτοιο και θεωρώ η Formula 1 έχει κρατήσει μια καλή ισορροπία κάθε πότε το επιτρέπει».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles