spot_img

Verstappen: «Άθλια τα μονοθέσια του 2026»

Ο Max Verstappen έκανε πολύ αυστηρή κριτική στα πρώτα δείγματα του προσομοιωτή για τα μονοθέσια του 2026, τα οποία χαρακτήρισε ως απογοητευτικά.

Ο Max Verstappen πήρε μια πρώτη γεύση των μονοθεσίων που θα υποδεχθούμε το 2026 στη Formula 1, τα οποία θα ακολουθούν ένα διαφορετικό πλαίσιο Τεχνικών Κανονισμών όπως επίσης και μια νέα γενιά κινητήρων. Ο Ολλανδός Πρωταθλητής έκανε δοκιμές στο προσομοιωτή της Red Bull Racing και δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου.

Σε δηλώσεις του δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για τις αλλαγές και υποστηρίζει ότι τα δεδομένα που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά

«Για μένα το πρόβλημα μάλλον θα είναι πως θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο σύστημα εσωτερικής καύσης του κινητήρα και όποιος έχει τον πιο δυνατό κινητήρα θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Πιστεύω όμως πως η Formula 1 δεν πρέπει να έχει τέτοιες προθέσεις, γιατί κάπως έτσι θα ξεκινήσει άλλος ένας πόλεμος στο κομμάτι της εξέλιξης και θα είναι πολύ ακριβό να βελτιώσεις την ιπποδύναμη εδώ και εκεί. Θα έπρεπε να γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Το έχουμε συζητήσει με την ομάδα και ήδη έχω δει τα δεδομένα από τον προσομοιωτή. Προσωπικά μου φαίνονται άθλια και αν για παράδειγμα πας τέρμα γκάζι στην ευθεία της Μόντζα για κάποιο περίεργο λόγο μερικά μέτρα πριν το τέλος της ευθείας πρέπει να κατεβάσεις ταχύτητα γιατί έτσι έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν προχωράμε όμως έτσι μπροστά αν και είναι μια από τις χειρότερες πίστες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #118 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστρίας. 

Οι νέοι κινητήρες σύμφωνα με τα πλάνα της Formula 1 θα είναι διαμορφωμένοι με ηλεκτρικά συστήματα που θα παράγουν τουλάχιστον το 50% της ισχύος τους. Εκείνο που φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο όμως τον οδηγό της Red Bull Racing είναι διάφοροι αυτοματισμοί που θα διαθέτουν τα μονοθέσια και εξηγεί το λόγο.

«Τα μονοθέσια θα έχουν λιγότερο drag άρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να κάνεις προσπέρασμα στην ευθεία. Υπάρχουν αεροδυναμικά στοιχεία που δεν μπορείς να ελέγξεις και θα το κάνει το σύστημα για σένα. Αυτό είναι πολύ περίεργο στην οδήγηση, γιατί προσωπικά είναι κάτι που θέλω να κοντρολάρω ο ίδιος ειδικά αν είσαι πίσω από άλλο μονοθέσιο. Δεν είναι προοδευτικό να έχει τον έλεγχο ένα σύστημα και όχι ο οδηγός. Επίσης το βάρος των μονοθεσίων αυξάνεται ξανά και πρέπει να το εξετάσουμε άμεσα. Προς το παρόν από τα στοιχεία που έχω τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και δεν είμαι καθόλου ενθουσιασμένος».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles