spot_img

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η Aston Martin στο μονοθέσιο του 2023

Ένα πολύ διαφορετικό μονοθέσιο αναμένουμε εντός πίστας το 2023 από την Aston Martin βάση των αλλαγών στους Τεχνικούς Κανονισμούς όπως αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Dan Fallows.

Η Aston Martin εφέτος αν και δεν κατάφερε να ανέβει θέσεις στη βαθμολογία των κατασκευαστών της Formula 1, τερματίζοντας στο Πρωτάθλημα στην 7η θέση. Μπορεί να  συγκέντρωσε λιγότερους βαθμούς από το 2021, όμως η βελτίωση του μονοθεσίου εντός της σεζόν ήταν εντυπωσιακή.

Πλέον η ομάδα του Silverstone στρέφει την προσοχή της στο 2023 και αναμένεται να κατασκευάσει ένα πολύ διαφορετικό μονοθέσιο. Ο τεχνικός διευθυντής της Aston Martin, Dan Fallows, τόνισε πως οι νέοι κανονισμοί είναι μεγάλη πρόκληση για όλες τις ομάδες του grid ενώ θα έχει ενδιαφέρον η επίδρασή τους στην αεροδυναμική των μονοθεσίων.

«Βάση των νέων κανονισμών είμαστε αρκετά περιορισμένοι στο τι μπορούμε να κάνουμε και θα υπάρχουν πολύ βασικές διαφορές στην AMR23. Αν και οι κανονισμοί δεν φέρουν πολλές αλλαγές στο πάτωμα θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κάθετη δύναμη που παράγουν τα μονοθέσια. Όπως όλοι όλες οι ομάδες έτσι και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Πιστεύω είναι δύσκολο ποιες ομάδες θα κάνουν καλύτερη δουλειά πάνω στο κομμάτι αυτό, αλλά σίγουρα θα έχει μεγάλη επίδραση. Ευελπιστούμε όμως, όπως και η FIA, οι αλλαγές αυτές να βοηθήσουν στην αεροδυναμική του μονοθεσίου ώστε να μειωθούν οι ταλαντώσεις».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Καθ’ όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος η ομάδα έφερνε σταδιακά αναβαθμίσεις στο αγωνιστικό πακέτο της AMR22, όπως και μια καινοτομία στην πίσω αεροτομή η οποία όμως απαγορεύτηκε βάση των νέων τεχνικών κανονισμών. Παράλληλα, το 2023 θα είναι η δεύτερη χρονιά στην οποία ο Fallon συνεργάζεται με την Aston Martin, έπειτα από πολυετή συνεργασία με την Red Bull Racing, και τόνισε πως πλέον όλοι δουλεύουν σαν ένα καλο-κουρδισμένο ρολόι με κίνητρο να βελτιωθούν.

«Ήμουν πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο των τεχνικών συζητήσεων που κάνουμε στην ομάδα από τότε που ήρθα. Η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ και τώρα πλέον ξέρουμε ξεκάθαρα πως πρέπει να κινηθούμε για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Στην ομάδα υπάρχουν άτομα με πολύ ταλέντο και πάθος για την δουλειά τους και εμπειρία πολλών χρόνων. Οπότε ο βασικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε όλα αυτά για να φτιάξουμε μια ομάδα που κερδίζει».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles