spot_img

Μεγάλο λάθος η αλλαγή εμπρός ελαστικού σύμφωνα με τον Marquez

O Marc Marquez πιστεύει πως η επιλογή του να αλλάξει από σκληρός εμπρός ελαστικό σε μεσαίο του στέρησε τη δυνατότητα να παλέψει για τη νίκη.

Η σύγχυση με τη καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα προβλημάτισε τους αναβάτες, με τον Ισπανό παγκόσμιο πρωταθλητή να επιλέγει να αλλάξει το εμπρός ελαστικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν του επέτρεψε να έχει καλύτερο ρυθμό στον αγώνα.

«Ήταν σωστή η απόφαση να καθυστερήσει ο αγώνας, αλλά δημιουργήθηκε σύγχυση, η θερμοκρασία έπεφτε και η υγρασία ανέβαινε. Είχα το σκληρό μπροστά και από την Michelin μου είπαν ότι είμαι ο μόνος με το σκληρό και να προσέχω γιατί μπορεί να έπεφτα. Και είπα εντάξει, πάμε με το μεσαίο. Ήταν λάθος».

Στη συνέχεια ο Marquez τόνισε γιατί χρησιμοποιεί εμπρός σκληρό ελαστικό και για τα προβλήματα φθοράς που αντιμετώπισε στον αγώνα.

«Επειδή χάνουμε σε επιτάχυνση, προσπαθώ να κερδίσω έδαφος φρενάροντας πιο βαθειά στη στροφή και γι’ αυτό θέλουμε την υποστήριξη του ελαστικού. Όμως ναι, η επιλογή του μεσαίου μπροστά ήταν τεράστιο λάθος. Μετά από πέντε γύρους το ελαστικό μου είχε καταστραφεί και μετά είπα ότι έπρεπε να τερματίσω τον αγώνα. Κοίταγα τις ταμπέλες να δω ποιος ερχόταν πίσω. Είδα στο τέλος ότι ήταν ο Dani και σκέφτηκα ότι έπρεπε να τον κρατήσω πίσω. Στο τέλος άκουσα ότι και ο Dani είχε πρόβλημα με το μεσαίο μπροστά. Είναι ελαφρύτερος και κανονικά πάντα έχει το πιο μαλακό ελαστικό μπροστά. Οπότε φανταστείτε τι πρόβλημα είχα εγώ».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles