spot_img

Mercedes: «Δεν επιστρέψαμε ακόμα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, παραδέχεται πως η ομάδα του δεν έχει επιστρέψει στο 100% στη μάχη της κορυφής, παρά την πρόσφατη πρόοδο που έδειξε στο GP Καναδά.

Η Mercedes φάνηκε να κάνει ένα θετικό βήμα στο GP Καναδά. Οι Lewis Hamilton και George Russell τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα, όμως ο ρυθμός τους δεν ήταν τόσο αργός όσο στους προηγούμενους αγώνες, συγκριτικά με τα κορυφαία μονοθέσια μπροστά τους. Οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας διέκριναν τη βελτίωση στο ρυθμό αγώνα στο Circuit Gilles Villeneuve, ωστόσο δεν βιάζονται να θέσουν ψηλά τον πήχη για το άμεσο μέλλον.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, σε δηλώσεις του στο Sky Sports μετά τη λήξη του GP Καναδά, τόνισε πως η ομάδα του έχει ακόμα πολλή δουλειά μέχρι να μπορέσει να κοντράρει της Red Bull Racing και Ferrari.

«Παρατηρήσατε στη στροφή 10 πως τοποθέτησαν νέα άσφαλτο, επομένως υποφέραμε λιγότερο από την ακαμψία του μονοθεσίου, το οποίο είναι και το βασικό μας πρόβλημα. Πριν, όμως, την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στο τέλος, ήμασταν στην πραγματικότητα λίγο πιο γρήγοροι από τον Carlos Sainz και τον Verstappen. Εάν απομονώσετε μερικούς γύρους, μπορείτε να ισχυριστείτε πώς επιστρέψαμε, όμως δε νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο. Εμείς απλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Wolff περιέγραψε την προσέγγιση που πρόκειται να ακολουθήσει η Mercedes στους επόμενους αγώνες, αναφορικά με το setup της.

«Χρειάζεται απλά να εξελίξουμε το μονοθέσιο σε ένα διαφορετικό «παράθυρο» λειτουργίας από αυτό που είχαμε έως τώρα. Μέχρι τώρα το είχαμε πολύ κοντά στο έδαφος, είναι όμως προφανές πως αυτό δεν λειτουργεί, επομένως έχουμε μία κατεύθυνση εξέλιξης. Σε πολλούς τομείς δεν κινηθήκαμε σωστά, όμως γνωρίζουμε το πρόβλημα και απλά πρέπει να το επιδιορθώσουμε».

Photo: Mercedes-AMG

Ο επικεφαλής της Mercedes δεν έθεσε συγκεκριμένο στόχο για το GP Μ. Βρετανίας, απλώς πρόσθεσε.

«Εάν μπορέσουμε να έχουμε χαμηλά το ύψος του μονοθεσίου μας, τότε μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Η Mercedes προέρχεται από δύο θετικά τριήμερα στα GP Αζερμπαϊτζάν και Καναδά, έχοντας συγκεντρώσει 27 πόντους στο κάθε ένα από αυτά. Οι Πρωταθλητές κατασκευαστών του 2021 ελπίζουν σε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση ενόψει του GP Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο και είναι ο εντός έδρας αγώνας των οδηγών της.

Δείτε το GP Ίμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles