spot_img

Ρατσιστική επίθεση του Nelson Piquet στον Hamilton

Σε μία αποτρόπαια κίνηση προχώρησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Nelson Piquet, o οποίος χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα κατά του Lewis Hamilton. 

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε στα social media μία συνέντευξη του 3 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Nelson Piquet, για τα γεγονότα του GP Μ. Βρετανίας του 2021. Η συνέντευξη αυτή είναι στη μητρική του γλώσσα, όμως η ιστορία αυτή πήρε παγκόσμιες διαστάσεις.

Ο λόγος είναι τα ρατσιστικά σχόλια και χαρακτηρισμοί του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή κατά του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές σχετικά με τη συμπεριφορά του Βραζιλιάνου κυριαρχούν στα social media, ενώ η ομάδα της Mercedes καθώς και η Formula 1 καταδικάζουν την στάση του αυτή. 

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας στον κόσμο της Formula 1 έχουν επιστρέψει προσβλητικά σχόλια του 70χρονου πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Σε συνέντευξή του προς τα τέλη του 2021 ο Βραζιλιάνος οδηγός σχολιάζοντας το σφοδρό ατύχημα στην πίστα του Silverstone ανάμεσα στους δυο διεκδικητές του Πρωταθλήματος, Verstappen και Hamilton, χρησιμοποίησε ρατσιστικά σχόλια αναφερόμενος στο χρώμα δέρματος του Βρετανού Πρωταθλητή.

Η ανταπόκριση και καταδίκη της Formula 1 προς τα σχόλια αυτά ήταν άμεση. 

«Τα ρατσιστικά σχόλια και οι προκαταλήψεις κάθε μορφής δεν έχουν θέση σε καμία μορφής κοινωνία. Ο Lewis είναι ένας εκπληκτικός πρεσβευτής για το άθλημα και είναι άξιος σεβασμού. Οι ακούραστες προσπάθειές του να γίνει η Formula 1 πιο αντιπροσωπευτική για κάθε οδηγό είναι ένα πολύ καλό μάθημα για πολλούς, στο οποίο έχουμε δεσμευτεί και εμείς οι ίδιοι». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Φυσικά η ομάδα της Mercedes υποστήριξε σθεναρά τον οδηγό της, ενώ αναφέρθηκε στο έργο του Hamilton εκτός πίστας με την Επιτροπή κατά του ρατσισμού που ο ίδιος ξεκίνησε το 2020.   

«Καταδικάζουμε σε κάθε βαθμό τα ρατσιστικά σχόλια και την υβριστική γλώσσα. Ο Lewis έχει ηγετικό ρόλο στην μάχη ενάντια στον ρατσισμό και είναι πραγματικός Πρωταθλητής εντός και εκτός πίστας. Μαζί έχουμε όραμα ο χώρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού να έχει ποικιλομορφία χωρίς περιορισμούς. Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι η προσπάθειά μας αυτή, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον».   

Σχόλιο Automotonews: To Automotonews.gr καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική, ομοφοβική ή προσβλητική συμπεριφορά οποιασδήποτε φύσεως και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα στον κόσμο ώστε η λαίλαπα του ρατσισμού να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Καμία ανοχή σε τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές. Μαζί, ενωμένοι, μπορούμε! 

Δείτε το GP Ίμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles