spot_img

Mercedes: «Κανένας λόγος να αλλάξουμε τον σχεδιασμό του 2022»

Δύο κακά αγωνιστικά τριήμερα δεν είναι αρκετά για να επιβραδύνουν την εξέλιξη του μονοθέσιου της Mercedes για το 2022 για χάρη της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ασημί βελών.

Η ομάδα του Brackley περνά περίοδο αγωνιστικής κάμψης, έχοντας βιώσει δύο εφιαλτικά GP σε Μονακό και Αζερμπαϊτζάν. Έχοντας “σκοράρει” μόλις 6 βαθμούς σε δύο αγώνες, ο Wolff τονίζει ότι τέτοιες εμφανίσεις είναι ανεπίτρεπτες αν θέλουν να κερδίσουν την Red Bull και να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης: Προς υπεράσπιση του Valtteri Bottas

Ωστόσο, ο Αυστριακός επισημαίνει ότι παρά την δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της οποίας η ομάδα πρέπει να δουλέψει περισσότερο από όσο θα ήθελαν για να λυθεί, δεν ανησυχεί. Μάλιστα, δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πως έχει χωριστεί το προσωπικό και οι πόροι για το 2021 και το 2022.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Γαλλίας.

 

Με τις τεράστιες αεροδυναμικές αλλαγές που θα έρθουν την επόμενη χρονιά, οι ομάδες γνωρίζουν καλά πως πρέπει να επικεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σχεδιασμό του νέου αυτοκινήτου. Θεωρούν επίσης πως αν ξεκινήσουν άσχημα στη νέα αυτή εποχή, ίσως τους πάρει χρόνια για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Ωστόσο, ο Toto Wolff μετά το GP στο Μπακού ήταν ξεκάθαρος:

Ήδη αλλάξαμε τον σχεδιασμό για το 2022 μια φορά. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον αλλάξουμε ξανά. Δεν θα αλλάξουμε όλες μας τις αποφάσεις και τον στρατηγικό σχεδιασμό εξαιτίας δύο κακών αγώνων. Ξέραμε ότι αυτές οι δύο πίστες δεν θα είναι καλές για μας. Επομένως κοιτάμε να δούμε πώς θα πάμε στα Ευρωπαϊκά GP τώρα. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως αυτοί οι δύο αγώνες είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας και τα standards που έχουμε ως ομάδα.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η οπτική του Max Verstappen στο θέμα. Σε αντίθεση με την Mercedes, ο Ολλανδός πιστεύει ότι η ομάδα του πρέπει να τα δώσει όλα φέτος. Με την δικαιολογία ότι κάνεις δεν είναι σίγουρος για το τι θα γίνει το 2022, θεωρεί ότι είναι ανόητο να μην κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τον φετινό τίτλο.

Νομίζω ότι αφού έχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε τον τίτλο φέτος, δεν πρέπει να την αφήσουμε. Είναι δύσκολη απόφαση ωστόσο. Του χρόνου μπορεί να κερδίζουμε, ή και όχι. Έχοντας όμως μια καλή ευκαιρία φέτος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την αφήσουμε.

Η δράση επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Paul Ricard, για το Γαλλικό Grand Prix. Θα βρει την χαμένη της απόδοση η Mercedes; Πόσο θα επηρεαστεί η Red Bull από την αλλαγή για τα όρια κάμψης της πίσω αεροτομής;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή, με το πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά καθώς μόλις 4 βαθμοί χωρίζουν Verstappen-Hamilton και 26 τις Red Bull-Mercedes.

Δείτε το μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles