spot_img

Mercedes: «Ταχύτερος ο ρυθμός αγώνα της Red Bull»

Ο αρχιμηχανικός της Mercedes, Andrew Shovlin, δήλωσε πως ο ρυθμός αγώνα της W12 στο Bahrain Test ήταν σημαντικά πιο αργός από αυτόν της Red Bull.

Το τριήμερο των χειμερινών δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν ολοκληρώθηκε αυτό το σαββατοκύριακο. Το γερμανικό εργοστάσιο ήδη από την πρώτη μέρα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο εντός πίστας. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν τόσο οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ο βασικός λόγος ανησυχίας.

Διαβάστε επίσης: Πρώην μηχανικός της Mercedes φανερώνει τα μυστικά της

Ο μηχανικός της ομάδας Shovlin, αξιολόγησε περαιτέρω για την απόδοσή τους στο τεστ.

Στην τελευταία ημέρα είχαμε άλλη μια αξιόπιστη μέρα δοκιμών, κατά την οποία μπορέσαμε να τρέξουμε και να τεστάρουμε διάφορες ρυθμίσεις. Ο Valtteri το πρωί έκανε πολλές δοκιμές σε long run set-ups στον κινητήρα, ενώ το απόγευμα ο Lewis συνδύασε και δοκιμές στο set-up κατατακτήριων. Έχουμε κάνει πρόοδο στο κομμάτι των καυσίμων και βρήκαμε μια ισορροπία, που κάνει την απόδοση στο μονοθέσιο πιο προβλέψιμη. Με βάση όμως τα δεδομένα που μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, ο ρυθμός αγώνα μας δεν είναι όσο γρήγορος, όσο αυτός της Red Bull.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Συγκεκριμένα, ο Max Verstappen έκλεισε την τρίτη μέρα δοκιμών στην κορυφή των χρόνων, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο με την RB16B. Αντίθετα, ο Lewis Hamilton έκλεισε στην 5η θέση, σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργός.

Αντιμετωπίσαμε δυσκολία στις δοκιμές με λιγότερα καύσιμα, καθώς δεν αποδίδαμε όσο θα θέλαμε. Παράλληλα, έπρεπε να επικεντρωθούμε και στο γεγονός ότι ο ρυθμός αρκετών μονοθεσίων στην πίστα ήταν καλύτερος. Τα τελευταία χρόνια στις χειμερινές δοκιμές πάντα αντιμετωπίζουμε προβλήματα πάνω στο κομμάτι αυτό, αλλά συνήθως μέχρι τον πρώτο αγώνα έχουμε βελτιωθεί. Τώρα όμως θα μεσολαβήσει αρκετός καιρός, μέχρι να βρεθούμε ξανά στην πίστα. Πρέπει επομένως να αξιοποιήσουμε τις επόμενες δέκα ημέρες όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να βρούμε την ταχύτητα που μας λείπει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι ομάδες θα επιστρέψουν στην πίστα του Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου, για τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Θα έχει καταφέρει μέχρι τότε η Mercedes να ανακτήσει την απόδοση στο μονοθέσιό της;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles