spot_img

Μετανιωμένος ο Alonso για το “GP2 engine”

Ο Fernando Alonso μίλησε για τη περίφημη ατάκα “GP2 engine” στο GP Ιαπωνίας του 2015 και ομολογεί πως ήταν λάθος η στιγμή που άσκησε αυτή τη κριτική.

Ο Ισπανός μετακόμισε στη McLaren το 2015 όπου ξεκίνησε η καταστροφική όπως αποδείχθηκε συνεργασία με την Honda. Οι Ιάπωνες επέστρεψαν στην F1 απροετοίμαστοι, με μια κινητήρια μονάδα που υστερούσε πολύ σε ισχύ και σε αξιοπιστία, κάνοντας τη κατάσταση εφιαλτική για δύο πρωταθλητές της F1, Fernando Alonso και Jenson Button.

Οι σχέσεις του Ισπανού με την Honda πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, με αποκορύφωμα το ξέσπασμα του τότε οδηγού της McLaren στην Ιαπωνία, την έδρα του προμηθευτή της ομάδας του. Τα λόγια του Alonso ήταν σαφή, χαρακτηρίζοντας τον κινητήρα της Honda ως «GP2 engine», δηλαδή κινητήρα επιπέδου GP2, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε αρκετά memes.

Οι καταστάσεις πλέον έχουν αλλάξει και με την εξέλιξη ελεύθερη και όχι όπως το 2015, η Honda έχει φτάσει στο σημείο με τη Red Bull να παίρνει νίκες. Ο Alonso ανακαλεί τη στιγμή στη Suzuka τώρα, λέγοντας πως η στιγμή ήταν προσωπική αλλά φαίνεται μετανιωμένος.

Η δήλωση μου ήρθε σε μια στιγμή όπου είχα αρκετά νεύρα και όχι καθαρό μυαλό. Μάλλον δεν έπρεπε να το είχα πει αυτό, ήταν λάθος μου, αλλά δεν το δήλωσα ζωντανά στη τηλεόραση ή σε κάποια συνέντευξη. Το ανέφερα στον μηχανικό μου, σε μια προσωπική συζήτηση που είχαμε η οποία μεταδόθηκε ζωντανά. Δεν ήταν με σκοπό να γίνει δημόσια. Όμως ο κινητήρας που είχαμε ήταν κάκιστος. Τη πρώτη χρονιά στη Jerez μέσα σε τέσσερις ημέρες κάναμε μόλις 7 γύρους. Τώρα αν κερδίσει αγώνα η Honda λαμβάνω μηνύματα πως “Ο GP2 κινητήρας κέρδισε, πρέπει να είναι μια άσχημη στιγμή για εσένα”. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος για την Honda, όμως ο κινητήρας που είχα εγώ δεν έχει καμία σχέση με τον κινητήρα που κέρδισε τελευταία φορά στη Βραζιλία.

Ο Alonso απολαμβάνει τη ζωή του μακριά από την Formula 1, ολοκληρώνοντας τη πρώτη του προσπάθεια στο Rally Dakar, ενώ τον Μάιο –όπως δημοσίευσε το Automotonews.gr και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα– θα αγωνιστεί με την Andretti Autosport και κινητήρα της Honda στα 500 Μίλια της Ιντιανάπολις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς θα θέλατε τον Alonso πίσω στην F1;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles