spot_img

Μικρότερες ζώνες DRS στη Formula 1 το 2023

Η FIA σκοπεύει να μειώσει την απόσταση στις ζώνες DRS σε ορισμένες πίστες της Formula 1 το 2023 με στόχο το σύστημα να λειτουργεί πιο εποικοδομητικά.

Το 2022 είδαμε μια νέα γενιά μονοθεσίων στην Formula 1 καθώς και ένα αρκετά πιο αυστηρό πλαίσιο τεχνικών κανονισμών. Βασικός στόχος των αλλαγών αυτών ήταν να προσφέρουν περισσότερο θέαμα και ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα γεφυρώνοντας τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες του grid με πιο σκληρές μονομαχίες. Με το νέο σχεδιασμό των μονοθεσίων όμως το σύστημα DRS έδινε ένα μεγάλο πλεονέκτημα με τους οδηγούς να επιχειρούν πιο εύκολα προσπεράσματα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία τώρα, έχοντας αναλύσει τα δεδομένα της σεζόν, θέλει να πάρει δραστικά μέτρα ώστε να βεβαιωθεί πως το σύστημα DRS λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όπως τόνισε σε δηλώσεις του και ο τεχνικός διευθυντής της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο τμήμα μονοθεσίων Nikolas Tombazis.

«Σε μερικούς αγώνες μπορεί να χρειαστεί να μειώσουμε τις ζώνες DRS, γιατί δεν θέλουμε τα προσπεράσματα να γίνονται με τόση ευκολία χωρίς καμία μάχη. Τη μια στιγμή βλέπεις το ένα μονοθέσιο να πλησιάζει το άλλο και την άλλη στιγμή να έχει προσπεράσει. Είναι χειρότερο και από το να παλεύεις ενώ είσαι στις τελευταίες θέσεις. Πρέπει να βρούμε κάποια ισορροπία».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο τέως αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ross Brawn, σε δηλώσεις του τον προηγούμενο μήνα εξέφρασε την ίδια άποψη επί του θέματος και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος να μειωθεί η χρήση του DRS.

«Όταν τα μονοθέσια βρίσκονται σε μια μεγάλη ευθεία και απλά με το DRS ανοιχτό προσπερνάνε χωρίς καμία δυσκολία ή όταν μαζεύουν τόσο γρήγορα την διαφορά ξέρουμε ότι δεν αρέσει ούτε στους θεατές, ούτε και σε εμάς. Σε έναν ιδανικό κόσμο το DRS έχει στόχο να σε βοηθήσει να πλησιάσεις και μετά να επιτεθείς. Πιστεύω δεν πρέπει να μας φοβίζει να μειώσουμε τις ζώνες DRS σε πίστες όπως στη Monza γιατί ουσιαστικά κάνεις προσπέρασμα απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό και πρέπει να γίνουν αλλαγές σε πίστες όπου δίνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles