spot_img

Μονακό Flashback: Η υπέρβαση του Bianchi

To GP του Μονακό του 2014 ήταν το καλύτερο της σύντομης καριέρας του Jules Bianchi στην F1, τερματίζοντας στην 9η θέση.

Ήταν 20 Μαΐου, όταν διεξήχθη το GP του Μονακό για το 2014, με τον Nico Rosberg να παίρνει τη νίκη μπροστά από τους Lewis Hamilton και Daniel Ricciardo.

Ο Γάλλος, ήταν μέλος της ακαδημίας της Ferrari και εκείνη τη σεζόν οδηγούσε για την ομάδα της Marussia. O Bianchi έκανε έναν φανταστικό αγώνα από το πίσω μέρος του grid, με καταλυτική στιγμή να είναι το απαιτητικό προσπέρασμα στον Kamui Kobayashi που ήταν η βάση για ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, ο Bianchi ήταν ένας από τους πολλούς οδηγούς που είχαν δεχθεί ποινή χρόνου, καθώς στην εκκίνηση απουσίαζε ο Maldonado και πολλά μονοθέσια ήταν στις λάθος θέσεις του grid. Έκτισε την ποινή την ώρα του SC (είχε καταλείξει στις μπαριέρες ο Sutil), πράγμα που δεν ήταν επιτρεπτό, οπότε στο τέλος του αγώνα είχε ποινή χρόνου.

Οι δύο βαθμοί ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς εξασφάλισαν χρήματα ώστε η Manor να κάνει την εμφάνιση της ,τις σεζόν 2015 και 2016, ενώ ταυτόχρονα έθεσε εκτός F1 την Caterham.

Ο Bianchi, είχε δηλώσει μετά τον αγώνα.

«Τι αποτέλεσμα  και τι αγώνας για όλη την ομάδα. Είμαι τρομερά χαρούμενος, αλλά πρώτα θέλω να ευχαριστήσω την Marussia F1 που το έκανε πραγματικότητα. Κανένας δεν ξέρει πόση δουλειά και αφωσίωση έχουμε σε κάθε αγώνα. Ένιωσα σαν να πήρα νίκη. Ακόμα κι αν δεν σημαίνει κάτι για τις άλλες ομάδες, για εμάς είναι σαν νίκη. Είμαι πολύ περήφανος κα ευχαριστώ όλη την ομάδα και εδώ στο Μονακό, αλλά και πίσω στο εργοστάσιο. Δεν ήταν εύκολος αγώνας, αλλά σημασία έχει πως πήραμε τους βαθμούς».

Η ζωή θα παίξει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στον Jules Bianchi, καθώς στις 5 Οκτωβρίου του 2014 στο Ιαπωνικό GP, θα έχει σύγκρουση με έναν γερανό. Αυτό το ατύχημα τον έριξε σε κώμα μετά από πολλές επεμβάσεις, ενώ έχασε την μάχη για την ζωή στις 17 Ιουλίου το 2015.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles