spot_img

MotoGP: Ακυρώθηκε το GP Φινλανδίας για το 2022

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία οδήγησαν τη διοργανώτρια αρχή στο να λάβει την απόφαση να μη διεξαχθεί αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας το 2022 στη Φινλανδία.

Το MotoGP δεν μπόρεσε να μείνει ανεπηρέαστο από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς η Φινλανδία εμπλέκεται τις τελευταίες ημέρες στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αυτό οδήγησε τη διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος (FIM) στο να ακυρώσει τη διεξαγωγή του αγώνα στη σκανδιναβική χώρα για τη σεζόν του 2022. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με την αδυναμία να πραγματοποιηθούν οι εργασίες έγκρισης (homologation) εγκαίρως, πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του τριημέρου του GP Φινλανδίας (8-10 Ιουλίου).

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Οι εργασίες στο KymiRing για έγκριση της πίστας από την FIM, σε συνδυασμό με το ρίσκο που προκλήθηκε από την τρέχουσα γεωπολιτική εξέλιξη στην περιοχή, μας υποχρεώνουν, δυστυχώς, να ακυρώσουμε το GP Φινλανδίας για το 2022. Οι τωρινές περιστάσεις έχουν δημιουργήσει καθυστερήσεις και θέτουν σε ρίσκο τις εργασίες στη νέα πίστα. Όλες οι πλευρές, συνεπώς, έχουν συμφωνήσει πως το ντεμπούτο της πίστας θα πρέπει να αναβληθεί για το 2023, όταν το MotoGP ανυπομονεί να επιστρέψει στη Φινλανδία για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες. Η τελική μορφή του προγράμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2022 FIM MotoGP, κατά συνέπεια, αναμένεται να περιλαμβάνει 20 αγώνες».

Η έξαρση της πανδημίας Covid-19, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, έχουν οδηγήσει στην ακύρωση του GP Φινλανδίας για τρεις συνεχόμενες χρονιές, από το 2020 μέχρι και τη φετινή σεζόν. Μία ακόμα συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι το γεγονός πως θα υπάρχει, πλέον, κενό 6 εβδομάδων ανάμεσα στα GP Ολλανδίας και Μεγάλης Βρετανίας για το MotoGP στο φετινό Πρωτάθλημα. Επόμενος αγώνας είναι το GP Ιταλίας το τριήμερο 27-29 Μαΐου.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles