spot_img

MotoGP, Αυστραλία: Νίκη «θρίλερ» για Rins, αγκαλιά με τον τίτλο ο Bagnaia

Ο Alex Rins πήρε την 4η νίκη του ως αναβάτης του MotoGP και την πρώτη φετινή της Suzuki στην Αυστραλία, λίγους αγώνες πριν την αποχώρηση της ιαπωνικής ομάδας από το Πρωτάθλημα.

Οι πρώτοι γύροι του GP Αυστραλίας προσέφεραν μεγάλη ανατροπή στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος στο MotoGP, καθώς άλλαξε ο επικεφαλής. Η πρώτη πεντάδα, αρχικά, παρέμεινε όπως είχε, με τους διεκδικητές του Τίτλου Bagnaia, Espargaro και Quartararo να διατηρούν τις θέσεις 3, 4 και 5 αντίστοιχα. Έπειτα, ο Γάλλος αναβάτης έκανε λάθος σε μία στροφή και έπεσε εκτός βαθμών, αποφεύγοντας οριακά την πτώση. Έτσι, ο Bagnaia αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Λίγους γύρους αργότερα, υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στους Jack Miller και Alex Marquez, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και των δύο αναβατών. Οι συγκινήσεις, ωστόσο, δεν τελείωσαν στο GP Αυστραλίας, με τον Quartararo να έχει πτώση και να αποτελεί την επόμενη εγκατάλειψη του αγώνα. 

Η μάχη στην κορυφή είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η πρώτη θέση άλλαζε πολύ συχνά χέρια, πάνω από 3 αναβάτες διεκδίκησαν τη νίκη! Αυτός που είδε, εν τέλει, πρώτος την καρό σημαία ήταν ο Alex Rins με Suzuki, παρόλο που εκκίνησε από τη 10η θέση, με μία εκπληκτική εμφάνιση. Ο Ισπανός πήρε την 4η νίκη στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Marc Marquez με Honda, ενώ το podium συμπλήρωσε ο Francesco Bagnaia με Ducati. Ο Ιταλός κρατάει, πλέον, την τύχη του Πρωταθλήματος στα χέρια του.

Ακολούθησαν αναβάτες με των δορυφορικών ομάδων της Ducati, με το Marco Bezzecchi να ανεβαίνει στην 4η θέση, ο Enea Bastianini ανέκαμψε μέχρι την 5η θέση και ο Luca Marini ολοκλήρωσε 6ος το GP Αυστραλία. Η Pramac Racing (δορυφορική ομάδα Ducati) είχε τους Jorge Martin και Johann Zarco στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα, ο Aleix Espargaro με Aprilia έπεσε στην 9η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Brad Binder με ΚΤΜ.

Ο Pol Espargaro με Honda ήταν στην 11η θέση, με το Miguel Oliveira με ΚΤΜ να έπεται στη 12η. Οι Cal Crutchlow και Darryn Binder ήταν οι μοναδικοί αναβάτες της Yamaha που βαθμολογήθηκαν, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Ο Remy Gardner με ΚΤΜ πήρε τον τελευταίο βαθμό στη 15η θέση, τερματίζοντας μπροστά από τον teammate του, Raul Fernandez. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Maverick Vinales (Aprilia), Joan Mir (Suzuki), Tetsuta Nagashima (Honda) και Fabio Di Giannantonio (Ducati). Οι αναβάτες που εγκατέλειψαν ήταν οι Franco Morbidelli και Fabio Quartararo της εργοστασιακής Yamaha, ο τοπικός «ήρωας» Jack Miller με Ducati και ο Alex Marquez με Honda.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο Francesco Bagnaia με Ducati είναι ο νέος επικεφαλής της βαθμολογίας με 233 πόντους, με το Fabio Quartararo να παραμένει στους 219, ενώ ο Aleix Espargaro έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες, καθώς βρίσκεται στους 206 πόντους. Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι το GP Μαλαισίας το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα GP Αυστραλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles