spot_img

Vettel: «Δεν θα με θυμάται κανείς αφού αποσυρθώ»

Ο Sebastian Vettel αποκάλυψε πως δύσκολα θα άλλαζε γνώμη ώστε να παραμείνει στην Formula 1 ακόμα και αγωνίζονταν σε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Ο 4φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διανύει τους τελευταίους αγώνες της καριέρας του στην Formula 1. Ο Vettel έχει αναμφισβήτητα μερικά από τα εντυπωσιακά ρεκόρ και έχει γράψει την δική του ιστορία στο άθλημα. Έχοντας κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους με την Red Bull Racing το 2015 υπέγραψε με την Scuderia Ferrari, όπου και παρέμεινε για τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόχο να κατακτήσει έναν τίτλο με τη θρυλική ομάδα.

Το κεφάλαιο με την Ferrari δεν έκλεισε και με τον καλύτερο τρόπο και ο Γερμανός υπέγραψε το 2020 με την ομάδα της Aston Martin. Μπορεί το περιβάλλον της βρετανικής ομάδας να ήταν καλύτερο, το αγωνιστικό της πακέτο δεν του έδωσε την δυνατότητα να παλέψει για βάθρα. Ειδικά φέτος η ομάδα βιώνει μια από τις πιο απογοητευτικές της σεζόν.

Πολλοί θεωρούν πως αυτός είναι ο λόγος που ο Vettel αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος του 2022. Ο ίδιος όμως τόνισε πως δύσκολα θα άλλαζε την απόφασή του αυτή.

«Δεν ξέρω αν θα αποσυρόμουν φέτος εάν τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πιο ανταγωνιστικά. Αν κέρδιζα αγώνες ή πάλευα για ένα ακόμα πρωτάθλημα, αλήθεια δεν ξέρω. Μπορεί να είχα πάρει την ίδια απόφαση μπορεί και όχι. Έχει περάσει από το μυαλό μου αλλά είναι αδύνατο να απαντήσω. Να τερματίζεις δέκατος δεν σου δίνει καμία ικανοποίηση, όταν ξέρεις πως είναι να τερματίζεις πρώτος. Φυσικά όταν τα πράγματα είναι αντίστροφα και μπαίνεις πρώτη φορά στους βαθμούς τότε ναι ενθουσιάζεσαι. Είμαι όμως χαρούμενος που δεν ενθουσιάζομαι με την δέκατη θέση.»

Στην συνέχεια ο Vettel υπογράμμισε πως αν και έχει κατακτήσει πολλά στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εντός και εκτός πίστας με το φιλανθρωπικό του έργο ή με περιβαλλοντικές δράσεις, πιστεύει πως δεν θα μείνει για πάντα στην μνήμη τον οπαδών.

«Κάποτε άκουσα κάποιον να λέει πως σε θυμούνται μέχρι το τελευταίο άτομο που σε θυμάται πεθάνει. Και να το θέσω αλλιώς. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα νέο βασιλιά, δεν είναι όμως ο πρώτος βασιλιάς με το όνομα Charles υπήρχαν άλλοι δυο πριν από αυτόν. Ξεκάθαρα όμως δεν τους θυμάται κανείς. Υπάρχει ένα όριο, οπότε θα έρθει η στιγμή που κανείς δεν θα με θυμάται. Τίποτα δεν κρατά για πάντα.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles