spot_img

MotoGP, Αυστρία FP: «Έσπασε» από τώρα το ρεκόρ πίστας ο Bezzecchi

O Marco Bezzecchi της Mooney VR46 ήταν ο ταχύτερος αναβάτης την Παρασκευή στο FP του MotoGP στην Αυστρία σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας. 

Η πιο αποφασιστικής σημασίας περίοδος του GP Αυστρίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, πριν φυσικά από τις κατατακτήριες του Σαββάτου, είναι σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής του αγωνιστικού 3ημέρου τα 60 λεπτά του απογεύματος της Παρασκευής. Σε αυτήν την περίοδο τα χρονόμετρα καταγράφουν τους χρόνους των αναβατών και οι 10 καλύτεροι χρόνοι παίρνουν απευθείας την πρόκριση για το Q2 του Σαββάτου.

Ο ευμετάβλητος καιρός στα βουνά της Στυρίας, όπου βρίσκεται το Red Bull Ring, έπαιξε το ρόλο του στην εξέλιξη, καθώς μια ελαφριά βροχή που έκανε την εμφάνισή της περίπου 20 λεπτά πριν από το τέλος ανάγκασε τους αναβάτες να μπουν για μαλακά ελαστικά νωρίτερα από ότι ίσως υπολόγιζαν για να κάνουν τους γρήγορους γύρους τους.

Τελικά η πίστα έμεινε στεγνή και οι αναβάτες κατάφεραν να κάνουν τις «μίνι-κατατακτήριες» που συνηθίζουν στα τελευταία λεπτά. Σε αυτήν τη φρενήτη διαδικασία τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Marco Bezzecchi, ο οποίος μάλιστα σημείωσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας με την Ducati της VR46. Πολύ κοντά του, μόλις 44 χιλιοστά πίσω, έφτασε ο Maverick Vinales με την Aprilia, ο οποίος πήρε τη 2η θέση, ενώ ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia με την Ducati ήταν 3ος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Brad Binder τα κατάφερε πολύ καλύτερα από ότι στο FP1 για την ΚΤΜ, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του, παίρνοντας την 4η θέση, μπροστά από το δίδυμο της Pramac Ducati, με τον Zarco και τον Martin στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι A. Espargaro, A. Marquez, Fabio Quartararo & Miguel Oliveira.

Ο Marc Marquez έκανε μερικούς καλούς γύρους αλλά στον πιο γρήγορο από αυτούς συνάντησε στην πίστα τον P. Espargaro και αναγκάστηκε να κόψει, κάτι που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει θέση στο Q2 και τον άφησε στη 13η θέση. Παρόλα αυτά ήταν ο πρώτος αναβάτης της Honda στην κατάταξη.

Αποτελέσματα FP MotoGP, Αυστρία

fp2

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles