spot_img

Wolff: «Δίχως τον Max θα ήταν φανταστική η σεζόν»

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, είναι πεπεισμένος ότι το Πρωτάθλημα της Formula 1 θα ήταν πολύ πιο συναρπαστικό χωρίς τον Max Verstappen να μονοπωλεί σε ολόκληρη τη σεζόν.

Αν και βρισκόμαστε μόλις στη μέση του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1, το μεγάλο ερώτημα δεν είναι ποιος θα αναδειχθεί Πρωταθλητής αλλά αν θα υπάρξει κάποιος οδηγός ή ομάδα που θα καταφέρει να απειλήσει τη Red Bull Racing και τον Max Verstappen στην κορυφή. Η αυστριακή ομάδα έχει κερδίσει και τους δώδεκα αγώνες μέχρι τώρα στο 2023, δέκα εκ των οποίων είδαν το Ολλανδό στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών η Red Bull έχει πάνω από τους διπλάσιους βαθμούς σε σχέση με τη Mercedes-AMG στη 2η θέση. Παράλληλα ο Verstappen έχει ξεφύγει στην κορυφή με 314 βαθμούς έναντι των 189 βαθμούς του teammate του Sergio Perez.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, πιστεύει ότι το Πρωτάθλημα θα ήταν πολύ πιο συναρπαστικό χωρίς τον Verstappen παραμένει όμως ρεαλιστής.

Η ομάδα δεν αυξάνει την διαφορά στην κορυφή μόνο βαθμολογικά, αλλά και εντός πίστας με την ασταμάτητη RB19. Το μονοθέσιο είναι τόσο γρήγορο που ο Verstappen έχει βρεθεί σε αρκετά Grand Prix να έχει χρονικά το περιθώριο στους τελευταίους γύρους να μπει στα Pits για αλλαγή ελαστικών και να πάρει τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

«Ναι πιστεύω ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τον Max από την εξίσωση. Το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull είναι περισσότερο στο επίπεδό μας. Η σεζόν θα ήταν έτσι πραγματικά φανταστική και οι μονομαχίες θα ήταν πιο κοντά σε δυναμική. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και πάντα θα υπάρχει ένα οδηγός σε ένα πολύ καλό μονοθέσιο που θα είναι πιο μπροστά από τους άλλους. Η μόνη μας επιλογή είναι να δουλέψουμε σκληρά και να τους φτάσουμε.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1 με διάθεση για… παραλία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles