spot_img

MotoGP, Γαλλία FP2: Κυρίαρχος ξανά ο Miller

O Jack Miller ήταν ταχύτερος και στο FP2 για τον ιστορικό αγώνα του MotoGP στη Γαλλία, με τις θέσεις των κατατακτήριων δοκιμών να ορίζονται στη διαδικασία. 

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα Μπουγκάτι στο Λε Μαν για το Grand Prix Γαλλίας του MotoGP, το 1.000ό αγώνα στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας μοτοσικλετών. Ομάδες και αναβάτες ολοκλήρωσαν τα προγράμματά τους στο FP2, το οποίο έκρινε το ποιοι θα δώσουν μάχη στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου και ποιοι θα βρίσκονται απευθείας στο Q2.

Όπως συνέβη στην πρωινή διαδικασία, έτσι και στο FP2, o Τζακ Μίλερ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης για λογαριασμό της KTM. O Αυστραλός είναι σε εξαιρετική φόρμα και το επιβεβαίωσε στο τέλος της μονόωρης διαδικασίας με το 1:30,950. Ο χρόνος του ήταν αρκετός για να ξεπεράσει τον ταχύτατο Αξέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia για 0,119 δευτ. Στην 3η θέση της διαδικασίας ήταν ο Μάρκο Μπεζέκι, ο οποίος έθεσε τον ταχύτερο γύρο για την Ducati.

Ακολούθησαν δύο ακόμη μοτοσικλέτες της ιταλικής φίρμας, με τους Χόρχε Μαρτίν και Ζοάν Ζαρκό να είναι με άνεση εντός της πρώτης 10άδας. Ο Μάβερικ Βινιάλες ξεπέρασε τον Μπραντ Μπίντερ, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε, με κάποιο μαγικό τρόπο, να σημειώσει την 8η ταχύτερη επίδοση. Ο Ισπανός είχε πτώση στο τέλος της διαδικασίας και ως αποτέλεσμα η RC213V του διαλύθηκε.

Μόλις στην 9η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια, ξεπερνώντας για μισό δέκατο του δευτερολέπτου τον Άλεξ Μάρκεθ.

Έκπληξη ήταν η απουσία του Φάμπιο Κουαρταραρό από την πρώτη 10άδα. Ο Γάλλος της Yamaha ήταν στη 12η θέση και αύριο θα δώσε μάχη από το Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ζοάν Μιρ της Honda ήταν ο μοναδικός αναβάτης που δεν βελτίωσε την πρωινή του επίδοση κι έμεινε 13ος.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 13/5, στις 11:10 με την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οι κατατακτήριες δοκιμές, είναι προγραμματισμένες για τις 11:50 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 MotoGP Γαλλία

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles