spot_img

MotoGP Ιαπωνία QP: Αφεντικό ο Marquez στη βροχή

Ο Marc Marquez κυριάρχησε στο QP του αγώνα του MotoGP στην Ιαπωνία, παίρνοντας την πρώτη του pole position μετά από 3 χρόνια στην ίδια πίστα με την τελευταία του στην έδρα της Honda.

Οι κατατακτήριες του MotoGP στην πίστα του Motegi ξεκίνησαν με καθυστέρηση μίας ώρας, με το γενικότερο πρόγραμμα του Σαββάτου να τροποποιείται λόγω του βροχερού καιρού στην περιοχή. Οι παραπάνω συνθήκες ήταν κατάλληλες για να υπάρξουν ανατροπές στην κατάταξη, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά την ολοκλήρωση του Q2.

Ο Marc Marquez με Honda ήταν ασυναγώνιστος και πήρε την πρώτη του pole position μετά το 2019 στην ίδια πίστα με την τελευταία του ανάλογη επίδοση. Ο Ισπανός αναβάτης σημείωσε χρόνο στο 1:55.214, με το Johann Zarco με Ducati να έπεται στη 2η θέση στα 0,208s. Την πρώτη σειρά εκκίνησης για το GP Ιαπωνίας συμπληρώνει ο Brad Binder (+0,323s) με ΚΤΜ, μετά από μία πολύ καλή επίδοση. Η Aprilia είχε τους Maverick Vinales και Aleix Espargaro στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Jorge Martin με Ducati.

Ο Jack Miller με Ducati ήταν στην 7η θέση, με το Miguel Oliveira με ΚΤΜ να έπεται. Οι βασικοί διεκδικητές του Πρωταθλήματος δεν είχαν καλή επίδοση. Ο Fabio Quartararo με Yamaha περιορίστηκε στην 9η θέση και ο Francesco Bagnaia ήταν ακόμα πιο πίσω στη 12η. Ο Ιταλός προβλημάτισε ιδιαίτερα με την απόδοσή του σε αυτές τις συνθήκες. Ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» του Τίτλου ήταν ο Luca Marini (Ducati) στη 10η και ο Pol Espargaro (Honda) στην 11η θέση.

Το Q1 είχε αρκετές πτώσεις, με τους Takaaki Nakagami και Enea Bastianini να έχουν άτυχες στιγμές. Ο πρώτος αναβάτης που έμεινε εκτός συνέχειας ήταν ο Marco Bezzecchi με Ducati, ο οποίος ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στη 13η θέση. Ο Franco Morbidelli με Yamaha ήταν ψηλά στην κατάταξη, για τα δικά του δεδομένα, στη 14η θέση. Οι αναβάτες της Gresini Racing (Ducati), Enea Bastianini και Fabio Di Giannantonio κατέλαβαν τις θέσεις 15 και 16 αντίστοιχα. Ο Alex Marquez με Honda ήταν στη 17η θέση, με τον Alex Rins (Suzuki) να έπεται στη 18η.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Tetsuta Nagashima (Honda), Remy Gardner (KTM), Takuya Tsuda (Suzuki), Raul Fernandez (KTM), Cal Crutchlow και Darryn Binder (Yamaha), καθώς και ο Takaaki Nakagami με Honda.

Το GP Ιαπωνίας διεξάγεται στις 25 Σεπτεμβρίου και έχει ώρα έναρξης τις 09:00 Ελλάδος.

Aποτελέσματα QP GP Ιαπωνίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles