spot_img

Τέλος ο Latifi από τη Williams

O Nicholas Latifi θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Williams στο τέλος του 2022, έπειτα από τρία χρόνια στο Grove.

Ο Νίκολας Λατίφι έκανε το ντεμπούτο του το 2020 με τη Williams, όμως δεν κατάφερε ποτέ να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Απέναντι στους Τζορτζ Ράσελ και Άλεξ Άλμπον η απόδοσή του ήταν κάτω του μετρίου, με τη βρετανική ομάδα να επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του για το 2023.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, όμως ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση από τη Williams μέσω των λογαριασμών της στα social media.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκι για την αφοσίωση και τη σκληή δουλειά του τα τελευταία τρία χρόνια και του ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα βήματα της καριέρας του», ανέφερε η Williams.

Η βρετανική ομάδα δεν ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, όμως αυτό αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι για να πλαισιώσουν τον Άλμπον, με τα ονόματα των Μικ Σουμάχερ και Νικ Ντε Βρις να είναι ψηλά στη λίστα. Υποψήφιος (και για πολλούς φαβορί) για τη θέση είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, Λόγκαν Σάρτζαντ.

Από τη μεριά του ο Λατίφι με ανάρτησή του στα social media, έστειλε το δικό του μήνυμα για την αποχώρησή του από την ομάδα του Grove.

«Λοιπόν, χωρίζω τους δρόμους μου με τη Williams στο τέλος της σεζόν. Με τιμά που την εκπροσώπησα τα τελευταία τρία χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, ήταν ένα τρομερό ταξίδι και απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο. Είμαι αποφασισμένος να τελειώσω το 2022 θετικά. Έξι αγώνες έμειναν».

H καλύτερη σεζόν του Λατίφι στη Formula 1 ήταν το 2021 όπου τερμάτισε 17ος στη βαθμολογία με 7 βαθμούς. Το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 7η θέση στο Grand Prix Ουγγαρίας. Μετά από 16 αγώνες στο 2022, ο 27χρονος Καναδός είναι ο μόνος μαζί με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ (αγωνίστηκε σε δύο αγώνες) που δεν έχει σκοράρει βαθμούς.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα της Formula 1 στη Monza.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles