spot_img

MotoGP, ΗΠΑ FP2: O Martin έκανε πάρτι με νέο ρεκόρ πίστας

Ο Jorge Martin έσπασε τα χρονόμετρα στο FP2 του Τέξας για τον αγώνα του MotoGP στις ΗΠΑ, έχοντας μάλιστα εξαιρετικό ρυθμό. 

Η δράση συνεχίστηκε στο Circuit of the Americas με την κρίσιμη 60λεπτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών. Ο λόγος που οι αναβάτες πίεσαν στο όριο για έναν καλό χρόνο ήταν επειδή τα αποτελέσματα όρισαν το ποιοι θα πάρουν μέρος στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών και ποιοι θα πάρουν μέρος στο Q2 στην αυριανή μάχη της pole position.

Ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing. O Ισπανός ήταν εντυπωσιακός και σημείωσε το 2:01,397, χρόνος που είναι νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας για το MotoGP στο COTA. Αυτός που τον πλησίασε περισσότερο απ’ όλους ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, o οποίος ήταν 76 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Τρίτος βρέθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Racing με χρόνο 2:01,806 και ξεπέρασε τον Πέκο Μπανάια για μόλις δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Πέδρο Ακόστα με την 5η θέση ήταν ο τελευταίος αναβάτης που ήταν κάτω από τα δύο λεπτά και δύο δευτερόλεπτα. Ακολούθησε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ενώ ο Φράνκο Μορμπιντέλο με τη δεύτερη Ducati της Pramac Racing ήταν 7ος. Ο Ενέα Μπαστιανίνι ήταν 8ος ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι δύο αναβάτες της VR46, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Μάρκο Μπεζέκι.

Οι δέκα παραπάνω αναβάτες πήραν το εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως οι εργοστασιακοί αναβάτες της KTM, Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ βρέθηκαν εκτός της πρώτης 10άδας. Έτσι το Σάββατο πρέπει να δώσουν μάχη πρόκρισης από το Q1. Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση και των αναβατών της Yamaha, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να είναι 17ος, 1,5 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Μαρτίν. Ταχύτερος αναβάτης της Honda ήταν ο Ζοάν Ζαρκό με το 19ο ταχύτερο χρόνο.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 18:10 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στις 18:50 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2, MotoGP ΗΠΑ

No description available.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles