spot_img

MotoGP, Κατάρ: Νίκη Di Giannantonio, αγκαλιά με τον τίτλο ο Bagnaia

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα του MotoGP στο Κατάρ, με τον Fabio di Giannantonio να παίρνει τεράστια παρθενική νίκη.

Το GP Κατάρ, ο προτελευταίος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, έστεψε έναν νέο νικητή, στο πρόσωπο του Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο. Ο Ιταλός αναβάτης της Gresini Ducati πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του, περνώντας λίγο πριν από το τέλος του αγώνα τον Πέκο Μπανάια. Ο συμπατριώτης του με την εργοστασιακή Ducati Lenovo είχε την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος αλλά τελικά αρκέστηκε στη 2η θέση, που σε συνδυασμό με τη μόλις 10η θέση του Χόρχε Μαρτίν του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στη μάχη του τίτλου. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Λούκα Μαρίνι της VR46 Ducati, που πήρε την 3η θέση.

Εκκίνηση
Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Πέκο Μπανάια, ο οποίος πετάχτηκε από την 4η θέση και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, μπροστά από τον poleman Λούκα Μαρίνι και τους Ντι Τζιαναντόνιο και Αλεξ Μάρκεθ της Gresini, Αντίθετα, ο Χόρχε Μαρτίν έκανε πολύ κακή εκκίνηση, παραλίγο μάλιστα να πέσει από το έντονο σπινάρισμα, και έμεινε πολύ πίσω, στην 8η θέση. Μπροστά του είχε τους Μπίντερ και Μαρκ Μάρκεθ, που έδιναν μάχη για την 5η θέση, και τον Ζοάν Ζαρκό.

Ο Μπανάια στο πρώτο κομμάτι του αγώνα δεν ένιωθε απειλή από τον Μαρίνι στη 2η θέση. Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τον Ιταλό της VR46 όμως, ο οποίος βρισκόταν υπό διαρκή πίεση από είτε τον Α. Μάρκεθ είτε από τον Ντι Τζιαναντόνιο, που έδιναν τη δική τους μάχη για την 3η θέση.

Μάχη βάθρου
Ο Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο ήταν εκείνος που έκανε τελικά την κίνηση στον Μαρίνι και πέρασε στη 2η θέση του αγώνα. Λίγο αργότερα ο Μαρίνι έχασε άλλες δύο θέσεις από τον Α. Μάρκεθ και τον Μπίντερ. Ο Μπίντερ μάλιστα έδειχνε πολύ γρήγορος με την ΚΤΜ και πέρασε τον Α. Μάρκεθ για την 3η θέση.

Ο Μαρτίν, μετά το σοκ των πρώτων γύρων, άρχισε σιγά-σιγά να κερδίζει θέσεις αλλά σε χρόνο έμενε όλο και πιο πίσω από τον Μπανάια. Ο Ισπανός διεκδικητής του τίτλου είχε ανέβει στην 6η θέση, προσπερνώντας δύσκολα τον Μ. Μάρκεθ, αλλά δεν πλησίαζε ιδιαίτερα τον Μαρίνι που ήταν μπροστά του.

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ολοκλήρωσε πρόωρα ένα πολύ άσχημο για τον ίδιο Σαββατοκύριακο, μπαίνοντας στο γκαράζ της Aprilia και εγκαταλείποντας στο 1/3 του αγώνα. Ο Ισπανός άλλωστε ξεκίνησε τραυματισμένος, μετά τη χθεσινή του πτώση στην εκκίνηση του Σπριντ. Η άλλη Aprilia με τον Μάβερικ Βινιάλες τα πήγαινε πολύ καλύτερα. Ο Ισπανός έπειτα από μερικούς γύρους που σχεδόν ακουμπούσε τον πίσω τροχό του Μαρτίν, τελικά κατάφερε να περάσει και να πάρει την 6η θέση.

Το δράμα του Μαρτίν
Η βραδιά στην Ντόχα εξελισσόταν σε εφιάλτη για τον Χόρχε Μαρτίν. Αμέσως μετά τον Βινιάλες τον πέρασε και ο Μαρκ Μάρκεθ και τον έριξε στην 8η θέση, όπου δέχτηκε την επίθεση του Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha. Κι ενώ ο Μαρτίν πέρασε τον Μάρκεθ, ο Γάλλος με μία ωραία κίνηση τους πέρασε σχεδόν ταυτόχρονα και ανέβηκε 7ος. Ο Μάρκεθ έπεσε λίγο πιο πίσω αλλά ο Τζακ Μίλερ πέρασε κι αυτός τον Μαρτίν για να τον ρίξει στην 9η θέση.

Στην κορυφή, ο Μπανάια δεν κατάφερνε να απαλλαγεί από την πίεση του Ντι Τζιαναντόνιο. Ο αναβάτης της Gresini ακολουθούσε τον πρωταθλητή κατά πόδας και οι δύο τους είχαν απομακρυνθεί πολύ από τη μάχη της 3ης θέσης ανάμεσα στον Μπίντερ και τον Α. Μάρκεθ, τους οποίους είχαν πιάσει οι Μαρίνι και Βινιάλες.

Το καλύτερο για το τέλος
Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Μπανάια ανέβασε το ρυθμό του αλλά το ίδιο έκανε και ο Ντι Τζιαναντόνιο. Ο νεαρός Ιταλός της Gresini έλαβε το μήνυμα «Mapping 8» από την ομάδα του, κάτι που σήμαινε «μείνε πίσω», αλλά το αγνόησε. Έκανε την επίθεσή του στον Μπανάια και πέρασε στην πρώτη θέση. Ο Μπανάια προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά έκανε λάθος στην πρώτη στροφή και έχασε 2 δευτερόλεπτα, για να πέσει στη 2η θέση.

Στο μεταξύ, ο Λούκα Μαρίνι είχε περάσει την 3η θέση και ο Βινιάλες στην 4η, έχοντας αφήσει πίσω τους Μπίντερ και Α. Μάρκεθ. Ο Μπαστιανίνι είχε ανέβει στην 8η θέση ενώ ο Μαρτίν είχε πέσει 10ος και κινδύνευε να πέσει ακόμα πιο πίσω μετά την επίθεση του Μ. Μάρκεθ.

Τελικά ο Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο πήρε μια μεγάλη νίκη, που ισχυροποιεί την προσπάθειά του να βρει αγωνιστική θέση στο MotoGP. Ο Πέκο Μπανάια τερμάτισε στην πολύτιμη για τη μάχη του τίτλου 2η θέση και το βάθρο συμπλήρωσε ο Λούκα Μαρίνι. Ακολούθησαν οι Βινιάλες, Μπίντερ, Α. Μάρκεθ, Κουαρταραρό, Μπαστιανίνι, Μίλερ και Μαρτίν.

Μετά το τέλος του GP Κατάρ ο Μπανάια προηγείται πλέον του Μαρτίν στη βαθμολογία κατά 21 βαθμούς και όλα θα κριθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Βαλένθια, όπου θα γίνει ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς.

Αποτελέσματα MotoGP Κατάρ, Αγώνας

Image

Ακούστε  την εκπομπή μας για τη Formula 1 πατώντας εδώ…

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles