spot_img

MotoGP, Κατάρ: Ο Martin πήρε την πρώτη pole του 2024

Ο Jorge Martin ήταν ο πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP στο Κατάρ κατακτώντας την pole position για Αγώνα Σπριντ και Grand Prix.

Η δράση στην πίστα της Λουσέιλ για το GP Κατάρ, τον πρώτο φετινό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, ανέβηκε επίπεδο με τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati ξεκίνησε τη χρονιά όπως τελείωσε την περσινή και εξασφάλισε την pole position, συντρίβοντας το ρεκόρ πίστας.

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό απέδειξε την ταχύτητα της Aprilia με τη 2η θέση και ο Ενέα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati πήρε την 3η θέση.

Q1

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με αρκετά «μεγάλα» ονόματα σε αυτό, όπως των Μπετζέκι και Μίλερ, αλλά και με αρκετούς αναβάτες να έχουν δείξει ότι είναι πολύ γρήγοροι στις χρονομετρημένες δοκιμές που προηγήθηκαν, όπως οι Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ της Trackhouse Aprilia. Στο Q2 έτρεξαν και οι δύο Yamaha των Κουαρταραρό και Ρινς, όπως και οι δύο Repsol Honda των Μιρ και Μαρίνι.

Η πρώτη γρήγορη προσπάθεια των αναβατών επιβεβαίωσε τα προηγούμενα, με τον Ραούλ Φερνάντεθ να κάνει τον καλύτερο χρόνο και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά, πάνω από 4 δέκατα του δευτερολέπτου, από τον Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducat, ενώ ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την άλλη Aprilia RS-GP ακολουθούσε από κοντά.

Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, ο Ζοάν Ζαρκό με την LCR Honda πήγε να κάνει την έκπληξη, ανεβαίνοντας μέχρι τη 2η θέση. Δεν μπόρεσε να την κρατήσει όμως, καθώς ο Τζακ Μίλερ με την ΚΤΜ κατάφερε να γράψει χόνο μόλις 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερο και άφησε τον Γάλλο στην 3η θέση. Έτσι, οι δύο που προκρίθηκαν ήταν ο Ραούλ Φερνάντεθ και Τζακ Μίλερ.

Q2

Τα πράγματα σοβάρεψαν στο Q2, και με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές, η μάχη για την πρώτη σειρά της εκκίνησης προμηνυόταν ιδιαίτερα σκληρή. Αυτό το γνώριζαν φυσικά και οι αναβάτες, που βγήκαν στην πίστα αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα.

Τα χρονόμετρα «αναστέναξαν» από την αρχή, με τον Χόρχε Μαρτίν να συντρίβει το ρεκόρ πίστας με την πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια και τους Ντι Τζιαναντόνιο, Μπανάια, Μ. Μάρκεθ και Μπαστιανίνι να ακολουθούν.

Μετά από αυτό το «ορεκτικό», οι τελευταίες και πιο αποφασιστικές προσπάθειες των αναβατών αναμένονταν με κομμένη την ανάσα. Σχεδόν και οι 12 που συμμετείχαν στο Q2 έδειχναν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την pole, αλλά τελικά κανείς δεν κατάφερε να ρίξει το χρόνο που σειμείωσε νωρίτερα ο Μαρτίν, ο οποίος εξασφάλισε την πρώτη pole position της χρονιάς.

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσαν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia και ο Ενέα Μπαστιανίνι της Ducati, με τους Μπίντερ, Μπανάια και Μαρκ Μάρκεθ να «περιορίζονται» στη 2η σειρά. Ακολούθησαν οι Ντι Τζιαναντόνιο, Ακόστα, Α. Μάρκεθ, Βινιάλες, Μίλερ και Ρ. Φερνάντεθ.

Ο Αγώνας Σπριντ θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα Q2

Image

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles