spot_img

MotoGP Μ. Βρετανία FP2: Αντεπίθεση από Quartararo

Ο Fabio Quartararo πήρε τη σκυτάλη από τους αναβάτες της Ducati και ήταν ο ταχύτερος όλων στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Μ. Βρετανίας.

Το FP2 στο Silverstone είχε διαφορετική μοτοσυκλέτα στην κορυφή, με την κατάταξη να διαφοροποιείται αρκετά σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο. Οι πτώσεις δεν έλειψαν και από τη συγκεκριμένη διαδικασία, με τους Darryn Binder και Jack Miller να πέφτουν στη στροφή 7 (Stowe).

Η κορυφή των χρόνων ανήκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo με Yamaha, με το Γάλλο αναβάτη να σταματά τα χρονόμετρα στο 1:58.946. Ακολούθησαν οι Joan Mir (+0,154s) με Suzuki και Maverick Vinales (+0,177s) με Aprilia στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα, ενώ η 4η θέση ανήκε στο Johann Zarco (+0,188s) με Ducati. Συνεπώς, οι πρώτες θέσεις είχαν τέσσερις διαφορετικές μοτοσυκλέτες.

Η δεύτερη Aprilia του Aleix Espargaro ήταν στην 5η θέση, με την ΚΤΜ του Miguel Oliveira να έπεται στην 6η θέση. Ο Alex Rins με Suzuki ήταν στη 7η θέση, ενώ ακολούθησε πληθώρα αναβατών της Ducati. Οι Enea Bastianini, Jack Miller, Marco Bezzecchi, Francesco Bagnaia, Luca Marini και Jorge Martin κατέλαβαν τις θέσεις 8 μέχρι και 13. Στη συνέχεια, σε παράταξη βρέθηκαν και οι 3 από τους 4 αναβάτες της Honda, με τον Alex Marquez (14η θέση) της LCR να προηγείται των Stefan Bradl (15η θέση) και Pol Espargaro (16η θέση) της εργοστασιακής ομάδας.

Ο Fabio Di Giannantonio με Ducati ήταν στη 17η θέση, μπροστά από τον Takaaki Nakagami με Honda που περιορίστηκε στη 18η. Την κατάταξη συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 19 μέχρι και 24, οι Andrea Dovizioso και Franco Morbidelli (Yamaha), Brad Binder και Remy Gardner (KTM), ο Darryn Binder (Yamaha) και o Raul Fernandez (KTM).

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών που θα καθορίσει και τους αναβάτες που θα περάσουν απευθείας στο Q2 στις κατατακτήριες διεξάγεται το Σάββατο στις 11:55 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Μ. Βρετανίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles