spot_img

Coulthard για Ferrari: «Οι οδηγοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους»

Ο David Coulthard εκτιμά πως οι οδηγοί της Ferrari έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην ομάδα, με δεδομένες τις απώλειες βαθμών που έχει κυρίως ο Charles Leclerc.

Στο GP Ουγγαρίας η Ferrari έκανε για 3η φορά τη φετινή σεζόν λάθος στη στρατηγική του Charles Leclerc, κάτι που κόστισε σημαντικά σε βαθμούς. Για την ακρίβεια, η ιταλική ομάδα, παρά το γεγονός πως ο Leclerc ένιωθε άνετα με το δεύτερο σετ των medium ελαστικών, τον έβαλε στα pit αρκετά νωρίς και επέλεξε τη hard γόμα. Αυτή, με τη σειρά της, δεν ταίριαζε καθόλου στις συνθήκες της πίστας, έτσι ο Μονεγάσκος έπεσε σταδιακά στην 6η θέση, όπου και έμεινε ως το τέλος.

Οι αποφάσεις της Ferrari στο GP Ουγγαρίας προβλημάτισαν και τον πρώην οδηγό της Formula 1 και νυν σχολιαστή, David Coulthard.

«Θα μπορούσαν να επιλέξουν τα soft και να αποδεχτούν πως έχουν μικρή διάρκεια «ζωής», όμως εκείνη τη στιγμή όλοι αναρωτιόμασταν αν θα αλλάξει ο καιρός. Έπειτα θα υπήρχαν επιλογές για τη συνέχεια. Ωστόσο, εφόσον επέλεξαν το ίδιο ελαστικό (στο πρώτο pitstop), γνωρίζαμε πως υπάρχουν δύο πιθανές κατευθύνσεις. Με δεδομένο το μήκος (πλήθος γύρων) του τελευταίου stint, προφανώς σκέφτηκαν πως τα hard ελαστικά ήταν τα κατάλληλα. Όμως δεν ήταν το ίδιο με την Παρασκευή, όπου υπήρχαν υψηλότερες θερμοκρασίες. Με τις πιο κρύες καιρικές συνθήκες βγαίνεις περισσότερο εκτός του παραθύρου λειτουργίας για τα hard ελαστικά». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Coulthard τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λάθος στη στρατηγική για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας. Επίσης, αναρωτιέται μήπως οι οδηγοί της Ferrari έχουν αρχίσει να μην εμπιστεύονται την ομάδα τους στον τομέα της στρατηγικής.

«Φαίνεται πως τα άτομα της ομάδας που επιλέγουν τη στρατηγική σκέφτονται «ενώ όλες οι πληροφορίες μας δείχνουν να μην το κάνουμε αυτό, εμείς στην πραγματικότητα θα το κάνουμε». Αυτό είναι το πιο απίστευτο (πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει). Ίσως δεν έχουν χάσει μόνο την οδηγική ικανότητα των οδηγών τους, αλλά και την εμπιστοσύνη τους».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο David Coulthard δεν είναι ο μόνος που προβληματίζεται με τα λάθη στρατηγικής της Ferrari, με την ιταλική ομάδα να έχει χάσει ουκ ολίγους πόντους από τις κακές αποφάσεις της εντός πίστας.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles