spot_img

MotoGP, Μαλαισία QP: Εμφατική Pole για Martin και Ducati

Ο Jorge Martin εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Francesco Bagnaia στο Q2 και εξασφάλισε την 4η φετινή pole position, όντας ο μόνος που κατέβηκε στο 1:57.

Οι κατατακτήριες του GP Μαλαισίας προσέφεραν αρκετές ανατροπές ενόψει της σειράς εκκίνησης του αυριανού αγώνα. Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Francesco Bagnaia, είχε πτώση στο μέσο του Q2, ενώ αγωνιζόταν για την pole position, συνεπώς το έργο του στον αγώνα στην πίστα της Sepang γίνεται δυσκολότερο. Η Ducati, ωστόσο, πήρε την pole position, με το συνήθη ύποπτο, πλέον, πέρα του Ιταλού αναβάτη. Ο Jorge Martin σημείωσε έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο στο 1:57.790 και εξασφάλισε για 4η φορά φέτος την pole position, όντας ο δεύτερος σε κατακτήσεις pole φέτος πίσω από το Bagnaia.

Στη 2η θέση ήταν ο Enea Bastianini με Ducati, ο οποίος όμως είχε διαφορά 0,456s από την κορυφή, ενώ την πρώτη σειρά έκλεισε ο Marc Marquez με Honda, που έκανε άλλη μία υπέρβαση δεδομένης της δυναμικής της μοτοσυκλέτας του. Οι Marco Bezzecchi και Luca Marini με δορυφορική Ducati κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα, με τον Alex Rins με Suzuki να βρίσκεται ανάμεσά τους στην 5η θέση.

Ο Franco Morbidelli με Yamaha είχε μακράν την καλύτερη φετινή του επίδοση, καταλαμβάνοντας την 7η θέση, με το Maverick Vinales (8η θέση) με Aprilia να έπεται. Ο teammate του, Aleix Espargaro, ήταν μόλις 10ος, ενώ ο Francesco Bagnaia με Ducati περιορίστηκε στην 9η θέση, μετά την πτώση του. Ο Joan Mir με Suzuki ήταν στην 11η θέση, ενώ και ο Fabio Quartararo προβλημάτισε, μένοντας στη 12η θέση.

Ο Brad Binder με ΚΤΜ ήταν ο πρώτος αναβάτης που έμεινε εκτός του Q2 και κατέλαβε τη 13η θέση στις κατατακτήριες, έχοντας πίσω του τον Jack Miller (14η θέση) με Ducati. Ο Αυστραλός είχε στο τέλος του Q1 μία πτώση και δε βελτίωσε το χρόνο του, χάνοντας την ευκαιρία για ένα καλύτερο πλασάρισμα. Ο Cal Crutchlow με Yamaha ήταν στη 15η θέση, με το Fabio Di Giannantonio με Ducati να έπεται. Ο Pol Espargaro με Honda περιορίστηκε στη 17η θέση και ο Johann Zarco με Ducati στη 18η.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Miguel Oliveira και Remy Gardner (KTM), Alex Marquez (Honda), Raul Fernandez (KTM), Tetsuta Nagashima (Honda) και Darryn Binder (Yamaha).

Το GP Μαλαισίας, ο προτελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος του MotoGP, θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου και έχει ώρα εκκίνησης τις 10:00 Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Μαλαισίας

Image

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles