spot_img

O Sargeant στη Williams το 2023 υπό προϋποθέσεις

Η Williams ανακοίνωσε συμφωνία υπό προϋποθέσεις με το νεαρό Αμερικάνο οδηγό Logan Sargeant για το 2023, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Nicholas Latifi.

Μία ακόμα θέση στο grid της Formula 1 για το 2023 έγινε γνωστή, με τη Williams να ανακοινώνει τυπικά τον αντικαταστάτη του Nicholas Latifi, ο οποίος αποχωρεί μετά από 3 χρόνια από την ομάδα. Πρόκειται για το νεαρό Αμερικάνο Logan Sargeant, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν να αποκτήσει τη superlicense που απαιτείται για να οδηγήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του motorsport.

Αυτό που απομένει για να επικυρωθεί και επίσημα η συμφωνία της Williams είναι η εξασφάλιση της σχετικής άδειας από την πλευρά του νεαρού οδηγού. Η βρετανική ομάδα, ωστόσο, ήδη επιβεβαίωσε δύο ακόμα συμμετοχές του Sargeant σε ελεύθερες δοκιμές. Για την ακρίβεια, στο FP1 του GP Μεξικό θα αντικαταστήσει τον Alex Albon και σε αυτό του GP Άμπου Ντάμπι το Nicholas Latifi. Εφόσον συμπληρώσει 100 χμ. στην καθεμία περίοδο, αποκτά άλλους δύο πόντους για τη superlicense του.

Επιπλέον, ο Sargeant θα πάρει μέρος με τη Williams και στις δοκιμές νεαρών οδηγών στο Yas Marina Circuit, μετά το τέλος του Πρωταθλήματος, κάτι που έκανε και πέρυσι. Τα σχέδια της ιστορικής ομάδας από το Grove επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της, Jost Capito, μέσω δηλώσεων.

«Πιστεύουμε πως είναι έτοιμος (ο Sargeant) να αγωνιστεί (στη Formula 1). Εφόσον αποκτήσει αρκετούς πόντους στη superlicense του, θα είναι ο δεύτερός μας οδηγός την επόμενη χρονιά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας.

Ο ίδιος ο Sargeant δήλωσε χαρούμενος για τις ευκαιρίες που πρόκειται να του δώσει η Williams.

«Είμαι ευγνώμον που θα μου δοθεί περισσότερος χρόνος με την FW44 στο Μεξικό και το Άμπου Ντάμπι. Ο στόχος μου είναι να αξιοποιήσω το κάθε λεπτό με το μονοθέσιο και με την ομάδα, ώστε να «χτίσω» πάνω στην πρόοδο που σημείωσα στο Austin (GP ΗΠΑ, FP1) και το χρόνο μου στον προσομοιωτή στο Grove (εργοστάσιο της Williams). Φυσικά, ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρώσω τη σεζόν μου στη Formula 2 στο Άμπου Ντάμπι στην καλύτερη δυνατή θέση. Είμαι σίγουρος πως ο χρόνος μου με την FW44 θα με βοηθήσει να προετοιμαστώ για το φινάλε της χρονιάς».

Ο Logan Sargeant, στην πρώτη του πλήρη χρονιά στη Formula 2, βρίσκεται στην 3η θέση του Πρωταθλήματος με 135 πόντους. Ο νεαρός Αμερικάνος μετρά δύο pole positions και δύο νίκες σε feature race σε 13 αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles