spot_img

MotoGP, Ολλανδία FP1: Ταχύτερος στη βροχή ο Miller

O Jack Miller ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 του GP Ολλανδίας, έχοντας εξαιρετικό ρυθμό αλλά πολύ μικρή διαφορά από τους διώκτες του.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το GP Ολλανδίας για την Ducati Corse, με τον Τζακ Μίλερ που είναι σε εξαιρετική φόρμα να ολοκληρώνει ως ο ταχύτερος στο FP1. O Αυστραλός στις βρόχινες συνθήκες που έκανε το έργο όλων δύσκολο, κατάφερε να επικρατήσει και με το 1:42,589 πήρε την 1η θέση και ήταν μόλις ένα δέκατο ταχύτερος του Ζοάν Μιρ της Suzuki.

Παρά το γεγονός πως είχαμε έντονη βροχόπτωση, οι διαφορές ανάμεσα στους αναβάτες ήταν μικρές. Συγκεκριμένα οι πρώτοι 14 ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, όμως στις θέσεις αυτές δεν είδαμε κανέναν αναβάτη της Yamaha.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1.

Ας δούμε τι έγινε στο FP1 του Grand Prix Ολλανδίας. Η βροχόπτωση είχε μεγάλη ένταση και στο ξεκίνημα τους 45λέπτου δυσκόλεψε αρκετά τους αναβάτες. Όλοι βγήκαν στο ξεκίνημα ώστε να πάρουν αίσθηση της πίστας και των συνθηκών που επικρατούσαν. Άπαντες ήταν διπλά προσεκτικοί μιας και μία πρώτη θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και έναν τραυματισμό.

Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, στην κορυφή των χρόνων εναλλάσσονταν οι εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha με αυτούς της Ducati. Αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο τέταρτο του FP1 ήταν ο Τζακ Μίλερ, ο οποίος με τα ελαστικά βροχής σημείωσε το 1:44,523. Οι αναβάτες δεν άργησαν να επιστρέψουν στα γκαράζ τους, αφήνοντας ελάχιστους να κάνουν περάσματα στο Άσεν.

Με δεδομένο πως η ένταση της βροχής δεν μειωνόταν, η μικρή συμμετοχή των αναβατών δεν απομάκρυνε το νερό από την πίστα. Ο Ζαρκό στον 13ο του γύρο κατάφερε να βελτιώσει αρκετά και ανέβηκε στη 2η θέση της κατάταξης. Φυσικά δεν έλειψαν οι πτώσεις, με τους Μπαστιανίνι, Άλεξ Μάρκεθ και Μπεζέκι να χάνουν και οι τρεις τον έλεγχο στη στροφή 1.

Στα τελευταία 10 λεπτά της διαδικασίας, είδαμε και πάλι όλους τους αναβάτες να βγαίνουν στην πίστα για να βελτιώσουν το χρόνο τους. Ο πρώτος που πήρε την πρωτοπορία από τον Μίλερ ήταν ο Μπανάια, με τους Βινιάλες και Πολ Εσπαργκαρό να τον ξεπερνούν.

Όμως ο Μίλερ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με το 1:43,069 σκαρφάλωσε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης. Αυτός που τον πλησίασε αρχικά ήταν ο Ρινς όντας λίγα χιλιοστά πιο αργός του. Η κατάταξη άλλαξε ακόμη περισσότερο όταν οι Πολ Εσπαργκαρό, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μιρ μπήκαν στο παιχνίδι της πρωτιάς. Αυτός που στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει ήταν ο Μίλερ με το 1:42,589, μπροστά από τον αναβάτη της Suzuki.

Η δράση συνεχίζεται στις 15:10 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Άσεν.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας


Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles