spot_img

MotoGP, Ολλανδίας: Στην pole με ρεκόρ πίστας ο Bezzecchi

O Marco Bezzecchi ήταν ο πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP για το GP Ολλανδίας και πήρε την pole position με εμφατικό τρόπο έναντι του ανταγωνισμού. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ολλανδίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είχαν, όπως και όλες οι περίοδοι ελεύθερων δοκιμών νωρίτερα, για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μπετζέκι. Ο Ιταλός αναβάτης της VR46 Ducati, δηλαδή της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι, εξασφάλισε την pole position στο Άσεν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ρεκόρ πίστας. Ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati ήταν δεύτερος και ο Λούκα Μαρίνι ολοκλήρωσε μια ιδανική ημέρα για την VR46 παίρνοντας την 3η θέση.

Q1

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με πολύ καλό καιρό στην πίστα του Άσεν και με ένα ξεκάθαρο φαβορί, όπως απέδειξε ο Ζοάν Ζαρκό με τον πολύ γρήγορο γύρο που έκανε ήδη από την πρώτη του προσπάθεια. Ο Γάλλος αναβάτης της Pramac Ducati ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων και έθεσε πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για το πρώτο εισιτήριο.

Λι ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» το χρόνο του Ζαρκό, με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα να φτάνει πιο κοντά, συνέβη ένα πολύ παράξενο περιστατικό. Ο Μαρκ Μάρκεθ ακολουθούσε από πολύ κοντά τον Ενέα Μπαστιανίνι της Ducati, αλλά όταν εκείνος επιβράδυνε και βγήκε εκτός αγωνιστικής γραμμής, ο Ισπανός δεν το αντιλήφθηκε εγκαίρως και έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να σημειώσει πτώση και η προσπάθειά του στο Q1 να τελειώσει πρόωρα.

Q2

Από τα πρώτα λεπτά του Q2 η μάχη ήταν σκληρή και οι χρόνοι έπεφταν σχεδόν σε κάθε πέρασμα, μέχρι φυσικά ο Μάρκο Μπετζέκι, που βρίσκεται σε τρομερή φόρμα στην Ολλανδία, να ανέβει στην κορυφή του πίνακα με διαφορά δύο δεκάτων του δευτερολέπτου από τους υπόλοιπους, με τους Πέκο Μπανάια και Μάβερικ Βινιάλες να τον ακολουθούν.

Ο Χόρχε Μαρτίν είχε πτώση στην πρώτη του προσπάθεια και χρειάστηκε να επιστρέψει στο γκαράζ της Pramac Ducati για να πάρει τη δεύτερη μοτοσικλέτα του, χωρίς να έχει γράψει ακόμα χρόνο.

Ο τρομερός Μπετζέκι βελτίωσε το χρόνο του ακόμα περισσότερο στη δεύτερη προσπάθειά του και σημείωσε ρεκόρ γύρου στην πίστα του Άσεν, εξασφαλίζοντας την pole position με αυτόν τον τρόπο, αν και ο Πέκο Μπανάια, με έναν επίσης εκπληκτικό γύρο έφτασε μόλις 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Ο Λούκα Μαρίνι πήρε την 3η θέση, ωστόσο αμέσως μετά είχε πτώση και οι κίτρινες σημαίες που βγήκαν στην πίστα δεν επέτρεψαν περαιτέρω βελτίωση για τους υπόλοιπους.

Αποτελέσματα QP MotoGP GP Ολλανδίας

q2

q1

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles