spot_img

Τομπάζης: «To πλεονέκτημα της Red Bull θα εξαφανιστεί σύντομα»

Την πεποίθησή του πως το αγωνιστικό πλεονέκτημα της Red Bull Racing θα μειωθεί σημαντικά εξέφρασε ο Νικόλας Τομπάζης της FIA.

Το 2022 υιοθετήθηκαν νέοι τεχνικοί κανονισμοί στη Formula 1. Τα μονοθέσια άλλαξαν εντελώς εμφάνιση και ο τρόπος που παράγεται η αεροδυναμική των μονοθεσίων διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα χρόνια.

Η ομάδα που έκανε την καλύτερη δουλειά και κατάφερε να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό, ήταν η Red Bull Racing. Ο Max Verstappen κατέκτησε με άνεση το πρωτάθλημα του 2022 και φέτος οδεύει ολοταχώς για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του.

Παρά τις υποσχέσεις πως χάρη στους νέους κανονισμούς θα έχουμε μικρές διαφορές μεταξύ των ομάδων, αυτό δεν ισχύει για τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο o Νικόλας Τομπάζης, ο γενικός Διευθυντή Μονοθεσίων της FIA, πιστεύει πως πολύ σύντομα οι διαφορές θα μειωθούν από τη Red Bull Racing.

«Αν βγάλουμε τη Red Bull από την εξίσωση, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι κοντά μεταξύ τους. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να έχουμε εξισορρόπηση της απόδοσης μεταξύ των ομάδων. Μπορεί αυτό να συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν ή ακόμη και στην αρχή της επόμενης χρονιάς».

Επιπλέον ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό λόγω των κανονισμών να έχουμε σύντομα κλειστή μάχη για το πρωτάθλημα – όπως το 2021.

«Όλοι σχεδόν κινούνται πλέον προς τη σχεδιαστική κατεύθυνση που έχει ακολουθήσει η Red Bull. Μέχρι και οι Ferrari και Mercedes το έχουν πράξει. Ελπίζουμε να δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ξανά. Θέλουμε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό του 2021. Όμως αυτό δεν μπορούμε να το δημιουργήσουμε τεχνητά. Δεν πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην ικανότητα μιας ομάδας να κάνει καλύτερη δουλειά από άλλες. Πρέπει να παραδεχθούμε πως υπάρχουν κάποιοι που κάνουν καλύτερη δουλειά από άλλους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles